UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe AR-GE Proje Pazarı Zirvesi

8 Şubat 2016

Sayın Üyemiz;

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nden Odamıza Gelen yazı;

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği tarafından 2009 yılından itibaren organize edilen “UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe AR-GE Proje Pazarı Zirvesi”nin” sekizincisi uluslararası düzeyde 12-13 Mayıs 2016 tarihlerinde, 13-14 Mayıs 2016 tarihlerinde “AR-GE Proje Pazarı Zirvesi Lif ve Polimer Araştırmaları Sempozyumu” ile eş zamanlı olarak Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve BEBKA Organizasyon Ortaklığı gerçekleştirilecektir.

Sektörümüzde 2009 yılında, TÜBİTAK destekleriyle ve Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM), Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi Nonwoven Enstitüsü, Aachen Teknik Üniversitesi Teknik Tekstil Enstitüsü, İsviçre Federal Malzeme Bilimi ve Teknolojisi Laboratuvarları, Güney Kore Tekstil Gelişim Enstitüsü, Kyoto Teknoloji Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleştirilen Zirve’nin işbirliği kurumlarının artırılması planlanmaktadır.

Ar-Ge Proje Pazarı vasıtasıyla Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü’nün yüksek katma değerli üretim yapabilmesi, ihracatın sürdürülebilir kılınması amacı ile Ar-Ge projesi yapmak isteyen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, yerli-yabancı üniversite öğretim üyeleri ve Ar-Ge Merkezleri ile Teknopark araştırmacılarını bir araya getirerek Ar-Ge destek programlarına sanayi-üniversite, sanayi-sanayi, üniversite-üniversite, sanayi-araştırma kurumu-üniversite ortak proje önerisi sunmaları amaçlanmaktadır. Etkinliklerimiz ile ayrıca, Ar-Ge projesi yapmak isteyen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, yerli ve yabancı üniversite öğretim üyeleri ve Ar-Ge Merkezleri ile Teknopark araştırmacıları bir araya gelerek yüz yüze görüşme fırsatı bulmaktadır.

Projelerin tanıtımı Bursa Merinos AKKM konferans salonlarında araştırmacıların ve sanayicilerin birebir görüşmeleri şeklinde ve sözlü sunumlarla gerçekleştirilecektir. Bağımsız üyelerden oluşan “Ödül Kurulları” tarafından başarılı bulunan Ar-Ge Proje önerileri ödüllendirilecektir.

Bu vesileyle, T.C. Ekonomi Bakanlığı desteğinde ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde, “12-13 Mayıs 2016 tarihlerinde UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe AR-GE Proje Pazarı Zirvesi” etkinliği için kayıtlar http://utibargeprojepazari.com, internet sitesi üzerinden alınmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI