Mısır Üretici Kayıt Sistemi

24 Nisan 2017

TOBB ‘dan alınan yazıda; Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın Mısır’a ihracat yapan ülke firmalarının Mısır İhracat ve İthalat Kontrol İdaresi bünyesinde oluşturulan bir kayıt sistemine kayıt olma zorunluluğuna dair uygulamanın 16.03.2016 tarihinde uygulamaya geçtiği belirtilmektedir. Düzenlenen Dünya Ticaret Örgütü Ticarette Teknik Engeller Komitesi Toplantısı’nda bir kez daha gündeme getirildiği ve başvurularını yapmakla birlikte halen sisteme kayıt olamayan firmalarla ilgili listelerin Mısır tarafına iletildiği vurgulanmıştır.

Bununla birlikte, Mısırlı yetkililerin sorun yaşayan Türk firmaları hakkında, Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile temasa geçtiği, yukarıda bahsi geçen listelerdeki firma sayısından daha az sayıda firmanın, Bakan onayını beklediği ifade edilmiştir. Sorun yaşayan firmaların güncel listesinin kendilerine iletilmesi durumunda, sorunun çözümü yönünde girişimde bulunacakları belirtilmiştir.

Bu çerçevede, Mısır tarafına bildirilmek üzere mevcut durumda başvuru işlemlerini tamamlamakla birlikte sisteme henüz kayıt yaptıramamış firmalara ilişkin güncel listenin, TOBB ve Ekonomi Bakanlığı’na iletmek üzere, ekte sunulan formun doldurularak 26.04.2017 tarihine kadar Odamıza elektronik posta yoluyla (erzurumtso@tobb.org.tr) göndermenizi rica ederiz.

Forma ulaşmak için lütfen tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI