Türk-Rus Ticaret ve Sanayi Soçi Forumu

28 Eylül 2017

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan yazıda, Dışişleri Bakanlığı’nın yazısına atfen 25 Eylül 2017 tarihinde Soçi şehrinde gerçekleştirilmesi öngörülen Türk-Rus Ticaret ve Sanayi Soçi Forumunda Kırım Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası’nın da yer alacağı ve bu durumun Kırım politikamız ve Ukrayna ile ilişkilerimiz bakımından sıkıntılara neden olabileceği belirtilerek söz konusu etkinliğe ülkemizden çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarımızca destek sağlanmamasının ve iş adamlarımızın Kırım ile iş yapmaya teşvik edildiği görüntüsünün verilmemesinin uygun olacağının değerlendirildiği ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, anılan etkinliğe Türk Rus ticaret ilişkilerine bölgesel katkı sağlayabileceği göz önüne alınarak Kırım Ticaret Odası ile doğrudan resmi görüşmeler yapılmaması kaydıyla katılım sağlanmasının mütalaa edildiği hususunu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımla…

ZİYARETÇİ YORUMLARI