Tel : +90 442 233 33 89 |

Anadolu Peynirleri Fuarına Davet

Anadolu Peynirleri Fuarına Davet
25 Haziran 2018

Serhat Kalkınma Ajansı’ndan gelen 14.06.2018 tarihli yazı;

Ajansımızın desteğiyle Kars’ta üç yıldır yerel-geleneksel peynirleri buluşturan Anadolu Peynirleri Buluşması etkinliğimizin dördüncüsü, 30 Haziran – 1 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Peynir fuarı konseptiyle planlanan organizasyonda, Anadolu’nun 25 farklı şehrinden davet edilen peynir üreticilerine, Boğatepe Köyü’nde yerel-geleneksel peynirlerini sergileyecekleri bir alan tahsis edilecektir. Üreticilerin getirdikleri peynirleri meraklılarına ve katılımcılara anlatma ve tattırma imkanı sunulacaktır. Le Cordon Bleu ve Özyeğin Üniversitesi’nden
şef Erich Ruppen in peynirli ikramlarıyla şenlendireceği Anadolu Peynir Buluşması’yla, yerelgeleneksel
peynirciliği gastronomi dünyasıyla buluşturmak için önemli bir adım atılmaktadır.

28-29 Haziran 2018 tarihlerinde düzenlenecek olan Tadım Atölyeleri fuardan önce düzenlenecek olup Türkiye’de ilk kez Coğrafi İşaretli Kars Kaşarı için oluşturulan peynir tadım panelinde Kars Kaşarı’nın fiziksel ve duyusal özellikleri tanıtılacak ve Anadolu’nun farklı geleneksel peynirlerinin tanıtımıyla devam edecektir.

Süt ve peynir üreticilerinin yanı sıra bilim insanlarını, aşçılar ve şefleri, kamu yetkililerini ve sivil toplum  kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirecek olan Ajansımız bu buluşmaya, Anadolu’nun çeşitli peynirlerini tatmak, her birinin ayırt edici özellikleri hakkında bilgi ve fikir alışverişinde bulunmak isteyen herkesi davet etmektedir. Bu çerçevede, ilinizde/ilçenizde faaliyet gösteren ve katılmasında fayda görülen peynir üreticilerinin….. katılım sağlaması hususunda siz değerli üyelerimizin bilgisine sunarız.

 

Detaylı Program:
28 Haziran 2018, Perşembe
10:00-17:00 Tadım Eğitimi ve Eşik Testi Değerlendirmesi: Tadımda dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili kısa bir eğitimin ardından Tadım Panelisti olmaya aday kişilerin tatma, koklama yeteneklerinin analitik verilerle tespit edilmesi.

29 Haziran 2018, Cuma
10:00-17:00 Kars Kaşarı Duyusal Değerlendirme Formu Atölyesi: 2016 ve 2017 yıllarından Kars Kaşarı Tadım Panelistleri ve 2018 yılı eşik testi değerlendirmesini başarıyla tamamlayan aday panelistlerle Kars Kaşarı özelinde tadım çalışması(olumlu özellikler ve/veya kusurlar taşıyan peynir numuneleri tadımı ve panel formunu kullanarak değerlendirme).

30 Haziran 2018, Cumartesi
10:00 Kahvaltı sonrası Kars Merkez’den Boğatepe’ye hareket
11:00-13:00 Anadolu Peynirleri Stantlarının düzenlenmesi
13:00-14:00 Öğlen Yemeği – Boğatepe Köyü kadınlarından öğlen yemeği ikramı
14:30-17:00 Anadolu Peynirleri üreticileriyle Peynir Tadım Atölyesi
20:00 Akşam Yemeği, Kars Merkez

1 Temmuz 2018, Pazar
08:00 Kahvaltı için Kars Merkez’den Boğatepe’ye hareket
09:00-10:30 Sabah Kahvaltısı – Köy Kadınlarından Boğatepe Kahvaltısı
11:00-18:00 Anadolu Peynirleri Stantlarında gün boyu tadım ve sunum etkinlikleri
Boğatepe Köyü mandıraları ve Ekomüze Zavot gezileri
Boğatepe Köyü Çok Amaçlı Kültür Evi’nde gün boyu Kars Kaşarı “beğeni tadımı”
Gün boyu yerel müzisyenlerden müzik dinletisi
13:00-14:00 Öğlen Yemeği – Boğatepe Köyü kadınlarından öğlen yemeği ikramı
Şef Erich Ruppen’den peynirli ikramlar (Özyeğin Üniversitesi & Le Cordon Bleu)
20:00 Akşam Yemeği, Kars Merkez

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.