15. Municipalika Uluslararası Şehircilik Sergi ve Konferansı

5 Mart 2018

SAYIN ÜYEMİZ

İlgi: TOBB’nin 28.02.2018 tarihli ve 411/3500 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, , Hindistan’da 2014 yılında iktidara gelen Başbakan Narendra Modi öncülüğünde, ülkenin sınai imalat kapasitesini ve fiziki altyapısını geliştirmek amacıyla “Hindistan’da Yap (Make in India)” inisiyatifleri doğrultusunda, Hint ve yabancı firmaların üretimlerini Hindistan’da gerçekleştirmeye teşvik edildiği; ayrıca “100 Akıllı Şehir (100 Smart Cities)” projesi kapsamında Hindistan’da seçilen pilot yerleşim bölgelerinin konut, altyapı vb. alanlarında modern şehir yaşamını karşılayabilecek seviyeye ulaşmasını temin etmek üzere önemli projeler açıklandığı; Sayın Cumhurbaşkanımızın 30 Nisan-1 Mayıs 2017 tarihlerinde Hindistan’ı ziyaretleri münasebetiyle gerçekleştirilen “Hindistan-Türkiye İş Forumu”nda Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte Türk ve Hint işadamlarına konuşma yapan Başbakan Modi’nin “Türk şirketlerini Hindistan’da üretim ve yatırım yapmaya, Türk inşaat şirketlerini de Hindistan’da önümüzdeki 10 yıl içerisinde yapılması amaçlanan 50 milyon konutluk pastadan paylarını almaya davet ettiği” kaydedildiği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, Hindistan’da ekonomik ve ticari alandaki dönüşüm çabalarından şirketlerimizin hak ettikleri hisseyi alabilmelerini teminen, Hint kamu ve özel kuruluşları tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin elverişli birer promosyon ve pazara giriş olanağı sağlayacağı belirtilmektedir.

Bu bağlamda, anılan Büyükelçiliğimizden Dışişleri Bakanlığı’na iletilen mektupta, Hindistan Konut Edindirme ve Şehirleşme Bakanlığı tarafından desteklenen “Municipalika” isimli sergi ve konferansın 15’incisinin, 19-21 Eylül 2018 tarihlerinde Mumbai kentinde düzenleneceğinin bildirildiği ifade edilmektedir.

Söz konusu sergi ve konferansa ilişkin detaylara http://www.municipalika.com/ linkinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla…