17 Haziran 2019 Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü Görsellerinin Kullanılması Hakkında

9 Nisan 2019

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgi yazısında, 17 Haziran 2019 Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü (WDCD) Küresel Merasiminin ülkemiz ev sahipliğinde farklı ülkelerden devlet başkanları, bakanlar, üst düzey bürokratlar ile yerli ve yabancı konukların katılımı ile gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi’nin kabulünün 25. yılına tekabül eden merasim ile ilgili olarak iş ve işlemlerin diğer kamu kurum ve kuruluşları ile hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için 2018/16 sayılı “Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü Cumhurbaşkanlığı Genelgesi”nin 27.12.2018 tarih ve 30638 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandığı hatırlatılmaktadır.

Bakanlık, bu yıl yapılacak etkinliklerde çölleşmenin, arazi tahribatının ve kuraklığın olumsuz etkileri, doğuracağı sonuçlar ve felaketler konusunda toplumun bilgilendirilmesini ve farkındalık oluşturulmasını hedeflemektedir. Bu kapsamda, 17 Haziran Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü’ne özel hazırlanmış logo ve afiş örnekleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin “http://www.tobb.org.tr” ana sayfasında “TOBB Birimleri” başlığı “Avrupa Birliği Dairesi” linkinde bulunan “Genel Bilgilendirme” bölümünde yer almaktadır.

Üyelerimize duyurulur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI