2. KOBİ’ler Konferansı

12 Aralık 2016

Dünya’nın üçüncü en büyük doğal gaz rezervlerine ve son yıllarda güçlü ekonomik performansa sahip olan Katar ile Türkiye arasında ekonomik ve ticari ilişkilerde büyük oranda gelişmeler gerçekleşmektedir.

Doğal kaynaklarını etkin bir biçimde kullanmayı hedefleyen Katar, güçlü bir ekonomik performans sergilemektedir. Bunun yanında 2022 yılında dünya futbol şampiyonasına ev sahipliği yapacak olması, Katar 2030 vizyonu kapsamında, Türk iş dünyasına yatırım ve işbirliği fırsatları sunmaktadır. Ekonomisini çeşitlendirmek ve büyümeyi sürdürülebilir kılmak için birçok altyapı ve üstyapı projelerini yürütmektedir.

Geçen yıl düzenlenen 1. KOBİ’ler Konferansı’na, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel ile Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed bin Jassim Al Thani iştirak etmiştir. İki gün süren konferansa yaklaşık 200 Alman özel sektör temsilcisi tarafından katılım sağlanmıştır.

Özellikle 2030 vizyonu çerçevesinde, KOBİ’ler alanında büyük fırsatlar bulunan Katar’da, söz konusu Konferansın ikincisi olan 2017 2. KOBİ’ler Konferansı, Katar Başbakanı Shaikh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani’nin himayelerinde, Birliğimiz, Katar Ticaret ve Sanayi Odası ve Katar Milletlerarası Ticaret Odası (ICC Qatar) işbirliğinde, 17-18 Ocak 2017 tarihlerinde düzenlenecektir.

Söz konusu Forum’a Shaikh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani ve ülkemizden üst düzey bir temsilcinin onurlandırmaları beklenmektedir.Konferans kapsamında, E-ticaret, yatırım ve finans, girişimcilik, yenilik ve teknolojinin artırılması ve tarım konulu paneller KOBİ’ler açısından ele alınacaktır.

Ayrıca Konferans’ta Türk ve Katarlı firmalar arasında tarım ve gıda, yenilenebilir enerji, enerji, petrol ve gaz, inşaat ve altyapı, inşaat malzemeleri, sağlık, ilaç ve sağlık ekipmanları, makine ve teçhizat başta olmak üzere çeşitli sektörlerde ikili görüşmeler gerçekleştirme imkanı sunulacaktır.

Söz konusu ziyaret ile ilgili taslak program ve katılım şartları bilahare TOBB tarafından duyurulacaktır.