2. OSB ’de Son Durum Değerlendirildi

10 Haziran 2017

Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, Vali Seyfettin Azizoğlu’nun başkanlığında toplandı.

Valilikte gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın, Yatırım İzleme ve Koordinasyonu (YİKOB) Başkanı Vali Yardımcısı M. Levent Kepçeli ve 2. Organize Sanayi Bölge Müdürü Fırat Karakaya katıldı.

1. OSB Müdürü Fırat Karakaya toplantıda, bölgede sürdürülen çalışmaların son durumu hakkında yönetim kurulu üyelerini bilgilendirdi. Karakaya, 1. etaptaki sanayi parsellerinin kesin tahsisleri yapılarak sözleşmelerinin imzalandığını ifade etti. Toplantıda, kesin tahsisleri yapılan parsellerle ilgili ruhsat harçları da belirlendi. Ayrıca, önümüzdeki haftadan itibaren yatırımcıların 2. OSB Müdürlüğü’nden imar durumu ve aplikasyon krokisi alarak yapı ruhsatları için başvurabilecekleri ifade edildi.

Toplantıya başkanlık eden Vali Azizoğlu, hükümetin Cazibe Merkezleri Programı’nı ilan etmesiyle şehirde yatırım yapmak isteyen yerel ve ulusal çaptaki yatırımcıların taleplerini karşılamak için yoğun çaba gösterdiklerini belirterek, bu anlamda özellikle 2. Etap çalışmalarına hız verdiklerini dile getirdi. Vali Azizoğlu, Erzurum’a katma değer sağlayacak yatırımların hayata geçirilmesi için 2. OSB yönetimindeki bütün kurumlarının temsilcilerinin uyum içerisinde ve özveriyle görev yaptığını da sözlerine ekledi.

ETSO Meclis Başkanı ve 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın da, 2. OSB’de en kısa sürede bacaların tütmesi, üretimin ve istihdamın artması için gayret gösterdiklerini kaydederek, yatırım için Erzurum’u tercih eden müteşebbislerin her zaman yanında olacaklarını ve her türlü desteği vereceklerini dile getirdi. Cazibe Merkezleri Programı’nın ilan edilmesinin öncesinde ve sonrasında, her platformda yatırımcıları Erzurum’a davet ettiklerini vurgulayan Özakalın, bu çabaların karşılığını alacaklarını umut ettiklerini söyledi.

2.OSB’DE SON DURUM DEĞERLENDİRİLDİ