2. OSB Müteşebbis Heyeti Toplandı

11 Kasım 2015

Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti’nin olağan toplantısı, Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı M. Levent Kepçeli, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın ile heyette temsil hakkı bulunan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ETSO ve Yakutiye Belediyesi temsilcileri katıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı İbrahim Buğdaycı ile Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda ilk olarak gündem maddeleri okundu.
Toplantıda daha sonra 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya, Erzurum-Pasinler Karayolu’nun 5. kilometresindeki 216 hektarlık alanın 50 hektarlık kısmında yürütülen 2. OSB altyapı çalışmalarıyla ilgili heyet üyelerine bilgi verdi. Toplantıda, projenin son durumuyla ilgili bilgiler de veren Karakaya, heyet üyelerinin sorularını cevaplandırdı.
Toplantıda konuşan Erzurum Valisi ve 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak, 31 Ekim 2016 tarihi itibariyle tamamlanması planlanan altyapı çalışmalarının aksamadan yürütülmesi için her türlü çabanın gösterildiğini söyledi. Heyet toplantılarının bu anlamda önem taşıdığının altını çizen Vali Altıparmak, heyette temsil edilen kurumların, çalışmaları hassasiyetle takip etmesi gerektiğini vurguladı.
Toplantıda daha sonra konuşan ETSO Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın da, çalışmaların daha önce belirlenen takvim çerçevesinde yürütüldüğünü belirterek, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından tahsis işlemlerinin yapılacağını dile getirdi. 2. OSB’nin Erzurum açısından önemine değinen Özakalın, ETSO olarak çalışmaların her aşamasının yakından takip edildiğini ifade etti.
Erzurum’a yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin, yeni organize sanayi bölgesinin en kısa zamanda faaliyete geçmesini beklediğini kaydeden Özakalın, “Sayın valimiz başta olmak üzere bütün heyetimiz bu konuda çok özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zaman zaman heyet olarak bölgede müteahhit firma tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceliyoruz. İşlerin aksamadan yürümesi için gerek bizler, gerekse bölge müdürlüğümüz mesai harcıyoruz. Artık ilimizin, imalat sanayinin gelişmesine ve markalaşmaya ihtiyacı var. Bunu sağladığımız zaman gerçek anlamda kalkınma ve gelişmeyi sağlayacağız. İnşallah 2. OSB bu anlamda yeni yatırımlara ev sahipliği yapacak bir mekan olacaktır” diye konuştu.

2. OSB’NİN KURULUŞU
Kuruluş çalışmaları 1998 yılına dayanan Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi, Erzurum-Pasinler Karayolu’nun 5. kilometresinde 216 hektarlık alana kuruluyor. Kuruluş protokolü, 2001 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na onaylatılarak, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin tüzel kişiliği tescil ettirildi. Ayrıca, imar planına esas olacak şekilde hazırlanan jeolojik ve jeoteknik raporlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaylatıldıktan sonra, 2005 yılı Mayıs ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’ne gönderildi.

2. OSB’nin iki etapta yapılması planlanıyor.
1. Etabı 50 hektar,
2. Etabı 166 hektar olacak.

Toplam 216 hektar olan alanın ilk etapta 50 hektarı için 2004-2016 yıllarında kullanılmak üzere 7 milyon 685 bin lira kredilendirildi.
Buna mukabil, 21 Mayıs 2010 tarihinde müteşebbis heyet ve yönetim kurulu oluşturularak, altyapı, imar ve halihazır haritalarının şartnamesi hazırlanmış ve ihalesi yapıldı. 50 hektar kısmının altyapı yapım işi ihalesi 17 Temmuz 2014 tarihinde yapıldı. Akabinde 11 Ağustos 2014 tarihinde de sözleşme imzalanarak yükleniciye yer teslimi yapıldı.

2. OSB’nin; (1. Etap 50 hektarlık alan)

Türü : Karma
Parsel sayısı : 40