2. OSB’ye, ‘İltisak Hattı’ Talebi

12 Ekim 2017

Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımcılar, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) düzenlenen ikinci istişare toplantısında bir araya geldi.

2. OSB Bölge Müdürü Fırat Karakaya’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıya, ETSO Meclis Başkanı ve 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın başkanlık etti. 1. etapta arsa tahsisi yapılan firmaların temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın, bölgedeki hafriyat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, valilik, Büyükşehir Belediyesi ve ETSO’nun katkılarıyla sürdürülen bu çalışmaların aksamadan yürütülebilmesi için yatırımcılarla koordinasyon içerisinde olduklarını söyledi. 2. OSB Bölge Müdürlüğü’nün de bütün imkanları ve personeliyle yatırımcılara teknik ve altyapı desteği verdiğini kaydeden Özakalın, 1. etabın yanı sıra 166 hektarlık ikinci etapla ilgili çalışmaların da aralıksız devam ettiğini belirterek, Erzurum’a yatırım yapacak müteşebbislerin arsa sıkıntısı yaşamaması için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

2. OSB’YE İLTİSAK HATTI

ETSO Meclis Başkanı ve 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın’ın daveti üzerine toplantıya katılan TCDD Taşımacılık A.Ş. Sivas Lojistik Servis Müdürü Yusuf Yüksel de yatırımcılara, yakın zamanda tamamen faaliyete geçecek olan Bakü-Tiflis- Kars Demiryolu ve TCDD’nin lojistik hizmetleriyle ilgili bilgi verdi, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Toplantıda, Özakalın’ın 2. OSB’nin yakınından geçen demiryolundan bölgeye iltisak hattı kurulmasının önemini dile getirmesi üzerine bir açıklama yapan Yusuf Yüksel, konuyla yakından ilgileneceğini belirterek, lojistik hizmetlerin kolaylığı için bu çalışmaları titizlikle yürüttüklerini vurguladı. Yüksel, 2. OSB’ye iltisak hattı kurulmasıyla ilgili talebi raporuna yazacağını belirterek, hattın 2. OSB’deki yatırımlarla eş zamanlı olarak faaliyete geçmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

TCDD Erzurum Lojistik Müdürü Sebahattin Demir ise, iş adamlarının demiryollarının lojistik hizmetleriyle ilgili konularda kendilerinden bilgi alabileceğini söyledi.

Toplantıya katılan yatırımcı firmaların temsilcileri de, bölgede hafriyat çalışmalarının tamamlanmasının ardından inşaatlara başlayacaklarını kaydederek, kendilerine destek olan 2. OSB yönetimine ve bölge müdürlüğü personeline teşekkür ettiler.