2021 IRU Dünya Kongresi, Start-Up Yarışması Hk.

28 Mayıs 2020

TOBB’dan tarafımıza gelen yazıya istinaden;

Ülkelerinde aktif kuruluşların üyelerinden oluşan ve 560.000’den fazla nakliye operatörünü tek çatı altında temsil eden Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU), özel sektör ve kamu sektörü arasındaki işbirliğini teşvik etmek, taşımacılık sektöründeki gelişmeleri değerlendirmek ve yeni çözümlerin önünü açmak için, karayolu taşımacılığı sektörünü 2021 yılında düzenlenecek IRU Dünya Kongresi’nde bir araya getirecektir.

Tüm dünyanın karayolu taşımacılığı kuruluşu olan, ağını ve küresel erişimini kullanarak uluslararası mobilite ve lojistik hizmetleri sunan 3,5 milyon şirketin sesini temsil eden IRU, sektör ve hükümet liderlerini bir araya getireceği IRU Dünya Kongresi’nde, uluslararası karayolu taşımacılığı hareketliliği ve lojistiğinde yeni nesil genç firmaların yenilikçi çözümlerini teşvik etme arzusuyla bir Start-up Yarışması yapacaktır.

Start-up şirketlerin yenilikçi ürün veya hizmetlerini bir sonraki aşamaya taşımak için finansman desteği de kazanabileceği bu yarışmaya katılabilmek için şirketlerin:
· Üç yıl veya daha kısa bir süre önce kurulmuş olması,
· 1 milyon ABD dolarının altında fon sağlamış olması,
· Mobilite / nakliye / lojistik sektörlerinde faaliyet göstermesi,
· İş odağı olarak yenilikçi teknolojileri belirlemiş olması,
· Çalışan bir prototip ya da ürüne sahip olması ya da sürdürülebilir bir iş modeli aktarabilmesi,
· Ürün kullanıcılarını göstermesi (sürücüler, müşteriler vb.)
koşullarını sağlaması ve https://www.iruworldcongress.com/start-up-competition-submission adresinden başvuru yapması gerekmektedir. Listede olmaya hak kazanan 20 şirketin adı IRU tarafından açıklanacak ve IRU Dünya Kongresi resmi web sitesinde halka açık oylamaya sunulacaktır. Oylama sonucunu kazanan iki şirket düzenlenecek IRU Dünya Kongresi’nde şirketlerini daha ileriye taşımak için yenilikçi çözümlerini sektörün önde gelen liderlerine sunma fırsatı yakalayacaktır.

Bu itibarla, yarışmaya başvuru yapan firmaların ayrıca sila.kockaya@tobb.org.tr adresinden tarafımıza bilgi paylaşmasından memnuniyet duyulacaktır.

Bilgilerinize arz olunur.