50´den Az Çalışanı olan Az Tehlikeli Sınıf İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim Programı

24 Temmuz 2018

SAYIN ÜYEMİZ

İlgi: T.C. Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğü Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü’nün 20.07.2018 tarih ve 17992411-774.06.06 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, İşveren ve İşveren Vekili İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Sertifika Programı 21.05.2018  tarih ve 230427 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “İşyerlerinde İşveren Vekili tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına dair” Yönetmeliğe dayanmaktadır. Söz konusu Yönetmelikle elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, işe giriş ve periyodik muayeneler hariç iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin işveren veya işveren vekili tarafından yürütülebilmesine ilişkin usul ve esaslar düzenlenmektedir. Bu kapsamda İşveren veya İşveren Vekilinin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri belgesi alabilmesi için SINAV KATILIM HAKKI belgesi alması gerekmektedir. Sınav Katılım Hakkı belgesi alabilmek için İşyerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve  Güvenliği  Hizmetleri  Eğitimine  katılım  zorunludur. Zorunlu eğitim programına katılarak başarılı olan işveren veya işveren vekilleri Sınava Giriş Hakkı kazanacaktır.

Gebze Teknik üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında 12.07.2018 tarihinde İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim işbirliği protokolü imzalanmıştır.

Gebze Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi zorunlu eğitim sonunda SINAV KATILIM HAKKI belgesi verdiği Program, kolaylık sağlamak adına Uzaktan Eğitim Modeli ile hazırlanmış ve kayıtlar alınmaya başlamıştır. Yapılacak olan sınavda başarılı olmaları durumunda elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebileceklerdir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla…