6. Blue Sea Land Fuar

5 Eylül 2017

Sayın Üyemiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden, odamıza gönderilen yazıda;

Dışişleri Bakanlığı’nın 07.08.2017 tarih ve 2017*12692033 sayılı yazısına atfen, Balıkçılığın geliştirilmesi için Sicilya Konsorsiyumu (COSVAP) tarafından 28 Eylül – 1 Ekim 2017 tarihleri arasında altıncısı düzenlenecek ”Blue Sea Land Fuarı”na ilişkin detaylı bilginin www.bluesealand.eu adresinden ulaşılabileceği kaydedilmekte olup, Siracusa Fahri Başkonsolosumuz Domenico Romeo’dan temin edilen bilgiler aşağıda sunulmaktadır.

-Akdeniz havzasında yer alan ülkelerdeki tarım ve balıkçılık sektörü temsilcilerini bir araya getiren söz konusu fuar kapsamında, tarım–balıkçılık–gıda üretim zinciri, toprak ve deniz kaynaklarının yenilenmesi, ekonomik, sosyal, kültürel, çevresel, sürdürülebilirlik, üretim süreçlerinde inovasyon, piyasadaki üretimlerde bireysel ve kitlesel sorumluluk konularının işleneceği bildirilmiştir.
-Fuarın özellikle özel sektör katılımcıları için tarım, balıkçılık ve bu alanlarda gıda üretimi konularında bilgi, kapasite ve mevcut sorunlara çözümler konusunda görüş alışverişi, yüz yüze görüşmelerle ticari ilişkiler ve bağlantılar kurma olanağı ve ülke mutfaklarının tanıtıma da imkan sağlayacağı ifade edilmekte, bu yılki fuarın ana temasının sirküler ekonomi kavramı çerçevesinde ‘Yeşil ve Mavi Ekonomi’ olarak belirlendiği, fuar alanında kurumlar, şirketler, araştırma kuruluşları, ticaret odaları ve sponsorlar için 200’den fazla stand mevcut olacaktır.
-Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen fuara 50 ülkeden bakan, bakan yardımcısı, bakanlık yetkilileri, büyükelçiler, iş adamları ve tüccarların katılım sağladığı bilgisi verilmiş, tarım alanında faaliyet gösteren 300 şirketin katıldığı, iş adamları arasında 1500’den fazla yüz yüze görüşme gerçekleştirildiği, fuarın 100.000’den fazla kişi tarafından ziyaret edildiği, bu sene fuara katılımın daha yüksek olacağının öngörüldüğü ve Türkiye’den katılıma da önem verildiği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Siracusa Fahri Başkonsolosumuz Domenico Romeo’nun fuarda Türk mutfağını tanıtıcı stand açılmasının mümkün olduğu ve bu kapsamda fuara katılacak bir Türk aşçı için ücretsiz konaklama imkanı sağlanacağı, ücretsiz konaklama olanağının İtalya’dan alım yapmak üzere fuar kapsamında iş görüşmelerinde bulunacak özek sektör temsilcileri için de mümkün olabileceği, internet üzerinden kayıt yaptıran katılımcıların ”console@consolatoturchiasiracusa.com”  ve
”scgrcteria@consolatoturchiasiracusa.com” adreslerinden Siracusa Fahri Başkonsolosumuz Domenico Romeo’ya iletilmesi halinde gerekli yardımlarda bulunacağı ifade edilmekte olup konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.

Saygılarımızla…