Asya Kalkınma Bankası İş Fırsatları Semineri (Webinar)

25 Ağustos 2020

TOBB’dan tarafımıza gelen yazıya istinaden;

Asya Kalkınma Bankası (Asian Development Bank/ADB) dünyanın en önemli bölgesel kalkınma bankaları arasında yeralmaktadır. 1966 yılında kurulmuş olan ADB’ye şu anda, aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 68 ülke üye olmuş olup, bu ülkelerin 49’u Asya-Pasifik bölgesinde bulunmaktadır. Merkezi Filipinler’in başkenti Manila’da olan bankanın aynı zamanda 31 ülkede ofisi bulunmaktadır.

Bilindiği üzere Türkiye, Türk özel sektörüne yeni pazar olanaklarının sağlanması ve Orta Asya’daki Türk Cumhuriyetlerinin kalkınmasına destek olunması amacıyla, Asya Kalkınma Bankası’na 1991 yılında “donör ülke” statüsü ile üye olmuştur. Asya’nın kalkınmakta olan ülkelerinde ADB tarafından finanse edilen projelerde 1997 yılından bu yana özellikle inşaat alanında faaliyet gösteren Türk firmaları Bankanın projelerine malzeme, ürün, hizmet ve danışmanlık sağlayabilmekte ve bu kapsamda ADB’nin ihalelerine teklif verebilmektedir.

Bu çerçevede, Asya Kalkınma Bankası’nın yapısı, faaliyetleri ve finanse edilen projeler hakkında Türk iş dünyasına bilgi vermek amacıyla “Asya Kalkınma Bankası İş Fırsatları Semineri” 17 Eylül 2020 tarihinde 10:00-11:40 saatleri arasında ZOOM platformu üzerinden, Birliğimiz ve ADB işbirliğinde düzenlenecektir.

Türkçe-İngilizce simultane tercüme hizmeti sağlanacak olan Seminerde, ADB temsilcileri tarafından katılımcılara enerji ve ulaştırma altyapı sektörlerinde devam eden ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi verilecek, Bankanın iş yapma ve tedarik süreçleri hakkında açıklama yapılacaktır. Seminere katılacak firmalarımızın, ayrıca, ADB uzmanlarına soru sormaları imkanı da sağlanacaktır.

Taslak programı ekte sunulan söz konusu Seminere katılmak isteyen firmalarımızın kayıtlarını (İngilizce olarak) adb.tobb.org.tr adresinden en geç 11 Eylül 2020 Cuma günü mesai bitimine kadar tamamlamaları gerekmektedir.

EK: Asya Kalkınma Bankası ile webinar taslak programı (1 sayfa)

Üyelerimize duyurulur.