Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği (COSME) Programı

16 Mart 2020

AB İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği (COSME) Programının ulusal koordinasyonu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından yürütülmektedir.

KOSGEB tarafından, “COSME 2020 Çalışma Programında yer alan kümelenme çağrıları”na yönelik olarak, ekteki gündem çerçevesinde 16-17 Mart 2020 tarihlerinde İstanbul’da (Şişli Radisson Blu Otel’de) ve 19-20 Mart 2020 tarihlerinde Adana’da (Sheraton Grand Otel’de), COSME Kümelenme Eğitim Programları gerçekleştirilecektir.

Kümelenme çağrılarına ülkemizden KOBİ’lere hizmet sunan kurum/kuruluşlar (Üniversiteler, Teknokentler, Kümeler, Organize Sanayi Bölgeleri, Ticaret ve Sanayi Odaları, Meslek Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları) başvuru yapabilecek olup, gerçekleştirilecek eğitimlerle çağrıların tanıtılması ve yapılacak başvuruların kalitesinin arttırılması hedeflenmektedir.

Bu kapsamda, söz konusu eğitimlerin, kümelenme çağrılarına başvurabilecek ilgili paydaşlarınıza duyurulması ve tarafınızca katılım sağlanacak ise tercih edilen eğitim programı ve katılımcı bilgilerinin yazı ile KOSGEB’e ve e-posta ile cosme@kosgeb.gov.tr adresine 12 Mart 2020 tarihine kadar bildirilmesi hususlarında bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Saygılarımla…

EK: Gündem (2 sayfa)