BAŞKAN YÜCELİK, REKTÖR ÇOMAKLI’NIN KONUĞU OLDU

2 Mart 2021

Üniversite-sanayi iş birliklerine katkı sunmak, fikir alışverişinde bulunmak ve üniversitedeki gelişmeler hakkında bilgi almak amacıyla Atatürk Üniversitesi’ni ziyaret eden Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile bir araya geldi.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Rektör Çomaklı, Lütfü Yücelik liderliğindeki ETSO’nun Erzurum’un ticaret ve sanayisine önemli katkılar sağladığına vurgu yaparak, Atatürk Üniversitesinin en önemli paydaşlarından biri olduğuna dikkat çekti.

“ÜRETTİĞİMİZ BİLGİYİ ÖNCE ŞEHRİMİZİN HİZMETİNE SUNUYORUZ”

Üniversite ve Erzurum’un gelişim sürecine hız vermek adına ilgili tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla iş birliği ve dayanışma içinde olduklarını belirten Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin bölgenin kalbi olduğunu ve Yeni Nesil Üniversite Vizyonuyla ülke kalkınmasına katma değer sağlandığını söyledi. Rektör Çomaklı; “Şehrin kalkınmasında bilgi üretimi büyük önem taşıyor. Bu sebeple bilgiyi değere dönüştürmek ülkelerin kalkınmasında büyük rol oynuyor. Üniversite olarak biz de ürettiğimiz bilgiyi önce şehrimizin hizmetine sunuyoruz. Bu doğrultuda Atatürk Üniversitesi, sahip olduğu geleneği, tecrübesi ve hinterlandı ile dün olduğu gibi bugün de şehrine ve bölgesine hizmet etmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNİN BİLGİ VE BİRİKİMİNDEN FAYDALANIYORUZ”

Atatürk Üniversitesi’nin dünya üniversiteleriyle rekabet eden bir üniversite olduğunu ve bu sebeple ticaret ve sanayi anlamında daima üniversitenin bilgi birikiminden faydalandıklarını belirten ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ise şunları söyledi: “Atatürk Üniversitesi, kentin ve bölgenin eğitim kalitesi ile iş gücü niteliğinin yükselmesi noktasında önemli uygulamalara imza atıyor. Özellikle üniversite-sanayi ve üniversite-toplum iş birliklerinde örnek olacak projelerle eğitim, istihdam ve sosyal politikalar başta olmak üzere birçok alanda ülke yükseköğretimine değer katıyor. ETSO olarak bugüne kadar birçok proje çatısı altında birleştiğimiz Atatürk Üniversitesi’yle bundan sonra da yeni çalışmalar gerçekleştireceğiz.”

Ziyaret iyi niyet temennileriyle son buldu.