BAŞKAN YÜCELİK’TEN 30 AĞUSTOS MESAJI

28 Ağustos 2020

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci Yıldönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda, hiçbir zaman bağımsızlığı ve hürriyetinden ödün vermeyen Türk Milleti için zaferlerle dolu Ağustos ayının ayrı bir önemi olduğunu vurguladı.

Mesajında, “Bu toprakların Türk yurdu yapıldığı 26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferinden, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’a kadar kazandığımız birçok zafer, milletimizin bu topraklarda ebediyen yaşayacağını tüm dünyaya göstermiştir” diyen Başkanı Yücelik şunları söyledi; “Asil milletimizin tarihi; İstiklal ve istikbali uğruna, hakkı ve adaleti tesis etmek için girilen savaşlar ve neticesince kazanılan şanlı zaferlerle doludur. Vatanımıza düşman ayakları basmasın diye yaşlısından gencine, erkeğinden kadınına topyekün nice zor günlere göğüs gerdik. Atalarımız bu topraklar için canlarını verdiler, kanlarını akıttılar ancak düşmana bir karış toprak vermediler. Hiçbir zaman yılmadık, yıkılmadık, ümitsizliğe kapılmadık. Bundan sonra da atalarımızın emaneti bu güzel vatana aynı ruh ve heyecanla sahip çıkacağız.”

30 Ağustos Zaferi’nin, İstiklal Harbi’nin ‘Zafer Tacı’ olduğunu belirten Başkan Yücelik mesajında şu ifadelere yer verdi; “Milletimizi ve ülkemizi bölmek isteyen iç ve dış düşmanlar, her zaman karşısında bu asil milletin dik duruşunu, azmini, kararlılığını bulacak ve milletimiz bu topraklar üzerinde hain emelleri olanlara her zaman gerekli cevabı verecektir. Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı 30 Ağustos Zaferi’nin 98. Yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz.”