ERZURUMAB

avrupa-birligi-turkiye-delegasyonu____2

etso-logomuz

NASIL KURULDUK?

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından, 1995 yılında, ticaret ve/veya sanayi odaları gibi ev sahibi kuruluşlar ile ortaklık halinde Türkiye’nin değişik bölgelerindeki bilgi ihtiyacını karşılamak amacıyla AB Bilgi Ağı oluşturuldu. AB Bilgi Ağı, 21 ilde  – Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir,  Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon , Van ve İstanbul– faaliyet gösteren Bilgi Merkezlerinden oluşan bir Bilgilendirme Ağı’dır. Bugün bilgi ağı, tüm Türkiye çapında AB konusunda bilgilenmek isteyen herkese hizmet sunmaktadır. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye çapında uyguladığı AB Bilgilendirme ve İletişim Stratejisi çerçevesinde, yerel AB Bilgi Ağını desteklemeye ve faaliyetlerine kaynak aktarmaya devam etmektedir.

ERZURUM AVRUPA BİRLİĞİ BİLGİ MERKEZİ

Erzurum  AB Bilgi Merkezi, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu arasında“Türkiye AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi Projesi” ile  7 Temmuz 2011  yılında imzalanan bir protokol kapsamında kurularak faaliyetlerine başlamıştır.

AMACI

Avrupa Birliği ve AB -Türkiye ilişkileri genelini kapsayan çeşitli konularda Erzurum ve bölge halkının ihtiyaç duyduğu bilgiyi karşılamak ve karşılıklı diyalog ve işbirliğini arttırıcı çeşitli etkinlikler ve toplantılar düzenlemek.

VERDİĞİMİZ HİZMETLER

Bilgi Taleplerinin Karşılanması: Avrupa Birliği ve Türkiye ile ilişkiler çerçevesinde ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki her türlü bilgi talebini karşılamak, genel halk için bir başvuru noktası olarak hizmet vermek,

Veri Tabanlarına Erişim: Halkın çeşitli AB veri tabanlarına erişimini kolaylaştırmak ve bu veri tabanlarında yer almak,

Bilgilendirme: Uzman konuşmacıların katılımıyla, AB-Türkiye ilişkileri ve AB politikaları üzerine seminerler, çalıştaylar, konferanslar düzenlemek,

Yayın ve Dokümantasyon: Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve çeşitli kurumlar tarafından hazırlanan yayınların dağıtımını yapmak,

Kültürel ve Sanatsal Faaliyetler: Kültürel değerler arası değişimi ve tanıtımı hedefleyen çeşitli kültür ve sanat faaliyetleri düzenlemek,

Projeler: AB’nin finansal katkısı ile açılan çeşitli Programlar hakkında STK’lar ve ilgili tarafları bilgilendirme ve yönlendirme,

Elifnur TERZİOĞLU – AB Bilgi Merkezi Koor. / EU Info Centre Coor.

Erzurum Ticaret Odası / Erzurum Chamber of Commerce

Muratpaşa Mah. Ö. Nasuhi Bilmen Cad. No:7/2 Havuzbaşı – Yakutiye /Erzurum