28 Mayıs 2020

İlgi : Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 12.05.2020 tarihli ve 100151 sayılı yazısı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgi yazısında; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile beraber hazırladıkları “Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik”in 2 Mart 2019 tarihli ve 30702 (mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatılmaktadır.
Aynı ilgi yazıda, mezkur Yönetmeliğin 13 üncü, 14 üncü ve 15 inci maddelerine dayanılarak “Büyük Endüstriyel Kazalarda Uygulanacak Dahili Acil Durum Planları, Hazırlıklı Olma ve Kazalara Müdahale Hakkında Tebliğ Taslağı’nın revize edildiği belirtilmektedir.
Söz konusu taslak, Birliğimiz http://www.tobb.org.tr ana sayfasında “TOBB Birimleri” başlığı “Avrupa Birliği Dairesi” linkinde bulunan “Genel Bilgilendirme” bölümünde yer almaktadır. Taslak hakkındaki görüş ve önerilerinizin, 17.02.2006 tarih ve 26083 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun ve aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan “Görüş Bildirme Formu”na işlenmiş olarak en geç 05.06.2020 tarihi mesai saati sonunu kadar Birliğimize yazılı olarak, ayrıca hande.mertyurek@tobb.org.tr adresine elektronik ortamda gönderilmesini rica ederim.

Saygılarımızla duyurulur.