CERN-TÜRKİYE Üniversite Sanayi İşbirliği Konferansı

5 Nisan 2016

TOBB’ dan Odamıza gelen yazıda; 2015 Mayıs ayında ülkemizin Avrupa Nükleer Araştırma Örgütüne (CERN) Ortak Üyeliğinin başlaması ile Türkiye de üretim yapan sanayi firmalarımızın CERN’de yapılan alım ve ihalelere katılma hakkı elde etmesi üzerine, CERN ve üye ülkelerdeki firmalar arasında bilgi akışı ve iletişimi sağlamak, ihaleler konusunda Türk sanayicisini bilgilendirmek ve katılımlarını sağlamak üzere TOBB bünyesinde TOBB – CERN Sanayi İrtibat Ofisi kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır. CERN’deki çalışmalar, alımlar, ihaleler ve TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi hakkındaki bilgiler www.tobb.org.tr/cern sayfamızda yer almaktadır.
TAEK ve TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi tarafından yürütülen temas ve görüşmeler sonucunda CERN’deki en büyük dört deneyden biri olan CMS detektörü ile Dünya’nın en büyük ve yüksek enerjili parçacık hızlandırıcısı LHC’de yapılacak olan ve toplam bütçeleri 879 milyon Doları aşan ekipman iyileştirme ve değiştirme çalışmalarını anlatmak üzere üst düzey CERN yöneticileri .Ankara’ya bir ziyarette bulunacaklardır.
14 Nisan 2016 Perşembe günü saat 9:00-18:00 saatleri arasında Birliğimizde “CERN- Türkiye Üniversite ve Sanayi İşbirliği Konferansı” düzenlenecektir. Konferansa katılım için kayıtlarımız www.tobb.org.tr/cernkayit sayfamızda başlamıştır.
Ülkemizde kurulu Türk Sanayi Firmalarımızla birlikte ilgili diğer özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarının da davet edileceği bu konferansa, Türk girişimcisinin çalışmalarına öncülük ve liderlik eden TOBB bünyesindeki Odalarımız katılacaktır.