Core Enterprise Company Limited hk.

15 Şubat 2016

Sayın üyemiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nden ve Adana Ticaret Odası’nden alınan yazılara atfen; Adana Ticaret Odası’nın 2008 yılından bu yana proje ortağı olduğu Avrupa İşletmeler Ağı (Enterprise Europe Network) programı kapsamında, İtalya’nın Torino kentinde bulunan ALPS Avrupa İşletmeler Ağı ofisinden proje ortakları olan Çukurova Teknokent birimine e-posta yoluyla iletilen mesajda, bir İtalyan firmasının Adana ilinde yerleşik olduğu iddaa edilen bir firmadan biyo dizel için atık yağ almak istediği belirtilerek, Adana’da faaliyet gösterdiği belirtilen firma hakkında istihbarat yapılarak kendilerine bilgi iletilmesinin istendiği, ancak yapılan araştırma sonucunda, “Core Enterprise Company Limited” unvanlı firmanın Odada kayıtlı bulunmadığı, adı geçen firmanın İtalyan muhatabına “Firma Kayıt Belgesi” adı altında göndermiş olduğu belgede Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Başbakanlık unvan ve logolarının kullanıldığı ve belgenin sahte olduğunun anlaşıldığı belirtilmektedir.

Bu itibarla tüm üyelerimizin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nce Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden yapılan sorgulamada kaydına rastlanmayan ve İtalyan muhatabına gönderdiği firma kayıt belgesinin sahte olduğu belirtilen “Core Enterprise Company Limited” firmasına azami dikkat göstermesi gerekmektedir.