DAP Başkanı Adnan Demir’den ETSO’ya Ziyaret

12 Şubat 2017

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Erzurum ve bölgenin ekonomisi ve kalkınmasıyla ilgili görüşlerini dile getiren DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, şehrin gelişip, kalkınması ve ekonomik anlamda sıkıntılarını aşması için çaba gösteren ETSO’yla işbirliğini daha üst seviyelere çıkarmaya hazır olduklarını ifade etti. Bölgeler arası gelişmişlik farkının en az seviyeye indirilmesi için ilgili kurumların dayanışması ve paylaşımda bulunmasının önemine değinen Demir, DAP İdaresi olarak her zaman kurumsal dayanışma ve işbirliğinden yana olduklarını vurguladı. Demir ayrıca, Cazibe Merkezleri Programı’nın bölgenin kalkınması için çok iyi bir fırsat olduğunu belirterek, Erzurum’un bu fırsatı en üst düzeyde değerlendirmesi için ETSO ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ise, Erzurum’un menfaatleri için bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde olduklarını kaydederek, DAP İdaresi’nin de şehrin ve bölgenin kalkınması noktasında çok önemli bir misyon yüklendiğini söyledi. Güç birliğinin ve ortak aklın her zaman şehrin dinamiklerini daha hızlı harekete geçireceğini, sorunlarına daha objektif çözümler üreteceğini vurgulayan Özakalın, Cazibe Merkezleri Programı ile yatırımcıların tercihleri arasında ilk sıralarda yer alan Erzurum’un başta sanayileşme olmak üzere birçok alanda kabuğunu kıracağını umut ettiklerini belirtti.