Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017

14 Kasım 2017

Sayın Üyemiz,

TOBB’dan Odamıza gelen yazıda; Bilindiği gibi, dünyadaki yaklaşık 1,8 milyar Müslüman nüfusun helal gıdaya ilgisi ve talebi her geçen gün daha fazla artış göstermektedir. Helal ekonomisi küresel bazda 3.9 trilyon dolara ulaşmış bulunmakta; helal sertifikalı ürünlerin %85’i ise Müslüman olmayan ülkeler tarafından üretilmektedir.

Türkiye’nin bu alanda etkin bir ekonomik güç olmasına ve helal ürün ve hizmetler konusundaki
merkezi konumunu güçlendirmesine vesile olacağı değerlendirilen “Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun” TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri tamamlanarak yasalaşmıştır.

Helal Akreditasyon Kurumu, helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarını akredite edecek, bu
kuruluşların ulusal ve uluslararası standartlara göre faaliyette bulunmalarını, düzenledikleri belgelerin ulusal ve uluslararası alanda kabulünü sağlayacaktır.

Bu çerçevede, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın yüksek himayelerinde 23-25 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenecek “5.İİT Helal Expo ve Dünya Helal Zirvesi” ülkemizin bu alandaki faaliyet, ürün ve konumunu göstermesi bakımından önemli bir fırsat olacaktır.

Katılmak isteyenlere saygı ile duyurulur.

Not: Söz konusu etkinliklere ilişkin detaylı bilgiye http://www.worldhalalsummit.com.tr adresinden ulaşılabildiği belirtilmiş olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.