Erzurum AB Bilgi Merkezi’den Öğrencilere “EVROPA” Oyunu

30 Kasım 2015

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde faaliyet gösteren Erzurum Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi, genel kültüre dayalı “Evropa” oyununu Erzurum’daki orta öğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerle buluşturdu.

Erzurum AB Bilgi Merkezi’nin, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi AB Bilgi Merkezi’nin desteğiyle tasarımını yaptırdığı oyunun ilk tanıtım etkinliği, Erzurum Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdi. Okul Müdürü Bünyamin Gömleksiz ve Müdür Başyardımcısı Yüksel Aktaş’ın da hazır bulunduğu etkinlikte, 50 kişilik öğrenci grubu okul kantininde arkadaşlarıyla “Evropa” oyununu oynadı. Oyun kutusunda yer alan materyalleri kullanarak oynadıkları “Evropa”yı çok seven öğrenciler, zaman zaman öğretmenlerinden de yardım aldı.

Erzurum AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Elifnur Terzioğlu, öğrencilerin hem kendi aralarında hem de aileleriyle birlikte oynayabilecekleri zevkli bir oyun tasarladıklarını belirterek, 4-6 kişilik gruplar halinde oynanabilen oyundaki soru kartlarında Avrupa Birliği’yle ilgili genel kültür sorularının yer aldığı ifade etti.

Oyundaki soruların öğrencilerin bilgi ve genel kültür seviyelerini artıracağını dile getiren Elifnur Terzioğlu, oyunla AB Bilgi Merkezi olarak Erzurum Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yanı sıra, Hilalkent Lisesi, Cumhuriyet Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ve Erzurum Lisesi’nde yaklaşık 1000 öğrenciye ulaşacaklarını söyledi.

Erzurum Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bünyamin Gömleksiz de, düzenlenen etkinlikten dolayı AB Bilgi Merkezi Koordinatörlüğü’ne teşekkür etti.

Etkinlik sonunda öğrencilere AB Bilgi Merkezi Koordinatörlüğü tarafından “Evropa” oyunu hediye edildi.