Erzurum ABİGEM 935 Kişiye Eğitim Verdi

3 Aralık 2015

ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın;

“Erzurum ABİGEM 935 Kişiye Eğitim Verdi”

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde 2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM),  2015 yılında ETSO üyelerine ve genç girişimcilere yönelik proje hazırlama, eğitim ve danışmanlık hizmetlerine aralıksız devam etti.

ETSO Meclis Başkanı ve Erzurum ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, 2015 yılında Bayburt, Gümüşhane, Kars, Elazığ ve Erzurum illerini kapsayan toplam 70 eğitim programı düzenlendiğini ifade ederek, bu eğitimlerin 18’inin ETSO / ABİGEM tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Söz konusu eğitimlere toplam 935 kursiyerin katıldığını kaydeden Erzurum ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Özakalın, Erzurum KOSGEB Müdürlüğü’nün, “Yeni Girişimci

Desteği Değerlendirme Kurulu” verilerine göre, 2015 Ekim dönemine kadar Erzurum ve Bayburt illerinde yaklaşık 100 girişimci için destek onayı alındığını ifade etti.

Erzurum’da, ETSO, İş-Kur, Aziziye Belediyesi, Elazığ’da İş-Kur, Gümüşhane’de KOSGEB ve BTC gibi kuruluşlarla düzenlenen eğitimlerin yanı sıra, ETSO AB Bilgi Merkezi işbirliğiyle de Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri düzenlediklerini dile getiren Özakalın, etkinliklerin oldukça verimli geçtiğini vurguladı. Hafta öncesi, ETSO üyelerine yönelik “Eğitim İhtiyaç Analizi” yapıldığını anlatan Özakalın,  elde edilen sonuçlara göre; “Pazarlama Yönetimi”, “Satış Elemanı Eğitimi”, “Muhasebe Bilgi ve Belge Yönetimi”, “Kurumsallaşma”, “Özgüven Geliştirme ve İletişim” ve “Zaman Yönetimi” konularında 5 gün içerisinde 273 kişiye eğitim verildiği açıkladı.

KOBİ’lerin işletmecilikle ilgili sorularına cevap verebilmek için oluşturulan KOBİ Yardım Masası’nda ise 77 kişiye hizmet verildiğini belirten Özakalın, ABİGEM uzmanlarının aynı etkinlik kapsamında iş geliştirme, finans kurumlarına erişim, proje yazma gibi konularda KOBİ sahip ve yöneticilerini bilgilendirdiğini sözlerine ekledi.