Erzurum II. OSB’de Tahsis Çalışmaları Başladı

9 Ağustos 2016

Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde tahsis çalışmalarında sona yaklaşıldı. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın, tahsislerin en hızlı şekilde yapılabilmesi için çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

2016 yılı Ekim ayında altyapı çalışmalarının tamamlanması planlanan Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin birinci etabının tamamının 38 sanayi parselinden oluştuğunu söyleyen Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın, ortalama parsel büyüklüklerinin 4 bin ile 7 bin m2 arasında olduğunu belirtti. 1. Etapta bulunan 38 parselde et ve süt ürünleri entegre tesislerinin de olacağını bildiren Başkan Vekili Özakalın, bu tesislerin ihtiyaç duyduğu altyapı ünitelerinin ise fizibilite çalışmaları devam ettiğini açıkladı.

Elektrik altyapı yapım işi ihalesinin 23 Haziran 2016 tarihinde yapıldığını kaydeden Başkan Vekili Özakalın,” Erzurum 2.Organize Sanayi Bölgesi’nde yükleniciye yer teslimi yapıldı. Bunun ardından hızlı bir şekilde elektrik altyapı imalatlarının iş bitim tarihi olan 30 Haziran 2017 tarihinden önce bitirilmesini hedefliyoruz. Erzurum 2. OSB’nin ilk etap yer tahsisleri için ön talepler Hükümet Konağı Kat:5’de bulunan II. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından alınıyor. Ön talep başvuruları 25 Eylül 2016 tarihine kadar yapılabilecek. Ön talep başvuruları Erzurum II. Organize Sanayi Müteşebbis Heyet tarafından oluşturulacak komisyon tarafından iki etapta incelenecek. Komisyonun ilk toplantısını Ağustos ayının başlarında yapacağız. Ön talep incelemesinin tamamlanmasının ardından, uygun görülen başvuru sahiplerine tahsis yapmayı planlıyoruz” dedi.

Tahsislerin en kısa sürede doğru kişilere ve yatırımcılara verilmesi için çaba gösterdiklerinizi kaydeden Başkan Vekili Saim Özakalın, “Öncelikli hedefimiz tahsislere en kısa zamanda başlayıp, bölgemizi yatırımcılara açmak. Ayrıca yüzde 100’e varan oranda bedelsiz arsa tahsisi için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yerel yatırımcının bölgemize gösterdiği ilgi bizi heyecanlandırıyor. Uygun şartları oluşturup yatırımcılarımıza bedelsiz arsa tahsisi hususunda da destek olmak istiyoruz” diye konuştu.