ETSO AB Bilgi Merkezi, 163 Fidanı Toprakla Buluşturdu

20 Ekim 2017

İklim değişikliğini tartışmak ve konuya ilişkin farkındalığı arttırmak üzere Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki bilgi merkezlerinin, ‘16-27 Ekim İklim Eylem Haftası’ kapsamında düzenlediği etkinliklerden birisi de; Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) faaliyetlerini sürdüren Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi tarafından Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’in katılımıyla başlayan hafta etkinlikleri kapsamında, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van illerinde yerel etkinlikler düzenleniyor. Paneller, seminerler, ağaç dikme etkinlikleri, yarışmalar, film gösterimleri, atölyeler, konserler, doğa yürüyüşleri ve sergilerin yer aldığı etkinliklerde; iklim değişikliği ve çevrenin korunması konusunda farkındalık oluşturmak, bu konuda bireysel eylemin önemini vurgulamak ve yerel düzeyde diyalog platformlarının arttırılması amaçlanıyor.

AB Bilgi Merkezleri aynı zamanda bu tür etkinliklerle halkı AB iklim politikasının hedef ve kazanımları hakkında bilgilendirmeyi ve kamu, iş dünyası ve sivil toplumdan kilit paydaşları konuya ilişkin verimli bir diyalog çerçevesinde bir araya getirmeyi hedefliyor.

163 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

ETSO AB Bilgi Merkezi tarafından Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte de üniversite öğrencileri ve öğretim elemanları ve davetliler birlikte fidan dikti. Fidan dikme etkinliğine Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Ercişli, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şevket Demir, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çelik, ETSO Genel Sekreter Yardımcısı Kürşat Karagöl, ETSO personeli, fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte, düzenlenen faaliyetle ilgili bilgi veren AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Elifnur Terzioğlu, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü’nden temin edilen 55 mavi ladin ve 108 adet sarıçam fidanının toprakla buluşacağını belirterek, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Programda daha sonra Ziraat Fakültesi dekanlık binasının yakınındaki alana ilk fidanı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercişli, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şevket Demir ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çelik birlikte dikti ve can suyunu verdiler. Etkinliğe katılan çok sayıda üniversite öğrencisi de birlikte fidan dikti. Fidan dikiminin ardından aynı yerde öğrencilere ETSO AB Bilgi Merkezi tarafından öğle yemeği ikram edildi.

Öğrenciler daha sonra fakülte konferans salonunda, ekosistemlerin çöküşü neticesinde insanlığın tehlikede olduğunu düşünerek, çocuklarını ve gelecek nesilleri kurtaracak çözümlerin arayışı için dünyanın birçok ülkesinde keşfe çıkan bir arkadaş grubunun mücadelesini konu alan Fransız yapımı Demain (Yarın) isimli belgesel filmi izlediler.