ETSO AB Bilgi Merkezi’nden Erzincan ve Kars’ta Etkinlik

28 Kasım 2016

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi Koordinatörlüğü, Erzurum’un yanı sıra çevre illerde de etkinliklerini sürdürüyor.

ETSO AB Bilgi Merkezi’nin, Erzincan Valiliği Avrupa Birliği Dış İlişkiler Bürosu ile Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi Haftası münasebetiyle ortaklaşa düzenlediği etkinlikte çocuk haklarına dikkat çekildi. Erzincan’daki bir otelde gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Dursun Akbaş, İMKB Müşir Zeki Paşa Ortaokulu idareci, öğretmen ve öğrenciler ile velileri katıldı.

Protokol konuşmalarının yapıldığı programda, öğrenciler tarafından Dünya Çocuk Hakları sözleşmesinin okunmasının ardından çocuk korosu tarafından şarkılar seslendirildi. Öğrencilere teşekkür belgelerinin verildiği etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

KARS’TA “YUVARLAK MASA” TOPLANTISI

ETSO AB Bilgi Merkezi’nin, Kars Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Noktası ile ortaklaşa düzenlediği “yuvarlak masa” toplantısında da Türkiye-AB Ekonomik İlişkileri ele alındı.

AB Türkiye Delegasyonu Avrupa Takımı’ndan Can Baydarol’un konuşması olduğu toplantıda, “Türkiye-AB ilişkilerinde Güncel Sorunlar” ve “Gümrük Birliği’nin Derinleştirilmesi Bağlamında Tarım Ürünlerinin Geleceği ve Kars Üretimine Etkileri” konularında oda üyelerine bilgi verildi.