ETSO, ‘Cat 3’ü ‘Erzurum Raporu’nda gündeme getirmişti

15 Şubat 2018

Erzurum Havalimanı’nda uçakların olumsuz hava şartlarında inişlerini kolaylaştıracak olan “CAT3” sistemine geçileceğinin açıklanması, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası  (ETSO) tarafından memnuniyetle karşılandı.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Erzurum Havalimanı’nda özellikle kış aylarında sık sık yaşanan uçuş iptallerinin, ulaşım anlamında şehrin imajını zedelediğini belirterek, bu probleme çözüm olacak yeni sistemin kurulması için ETSO’nun gündem oluşturduğunu söyledi. Geçtiğimiz ay Erzurum’da STK temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen, “Şehrin Ekonomik Beklentileri” isimli toplantıda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a sunulan ‘Erzurum Raporu’nda konuya dikkat çektiklerini ve uçuş iptallerini en aza indirecek yeni sisteme geçilmesini talep ettiklerini vurgulayan Özakalın, konunun ehemmiyetini bütün yönleriyle anlattıklarını dile getirdi.

Toplantıda, yeni sisteme geçilmemesi halinde yaşanacak sıkıntıları anlattıklarını kaydeden Özakalın şunları söyledi; “Şu anda kategori ‘Cat2’ sistemine sahip olan Erzurum Havalimanı’nda gerekli teknik inceleme yapılarak kategori III (Cat3) sistemine geçilmesi halinde; özellikle görüşün kısıtlı olduğu, sisli, yağmurlu ve karlı havalarda güvenli iniş sağlanacağını ifade ettik. Uzun zamandır odamızın üzerinde titizlikle durduğu bu probleminin çözülmesi için adımlar atılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bunun için çaba gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’a, havalimanımıza yeni sistemin kurulacağını müjdeleyen Sayın Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Recep Akdağ’a ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz. İnşallah yeni kurulacak bu sistem sayesinde, Erzurum Havalimanı ulusal ve uluslararası uçuşlar anlamında sıkıntı yaşamayacak bir havalimanı olacaktır.”

ŞEB