ETSO, Kadın İstihdamı Projesi’ne Paydaş Oldu

16 Şubat 2017

Yakutiye Belediyesi tarafından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunulan ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) da paydaş olduğu, AB destekli, ‘Erzurum Yakutiyeli Girişimci Kadınlar Projesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Projenin başlaması nedeniyle düzenlenen programa, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ve proje kapsamında eğitim alacak kadınlar katıldı. Toplantıda konuşan ETSO Meclis Başkanı Özakalın, kadın istihdamı konusunda önemli adımlar atılmasını sağlayacak ve bölgenin sosyoekonomik gelişimine doğrudan etki edecek projenin hayata geçmesiyle örnek modeller oluşacağını söyledi. Böyle bir projeye paydaş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren ETSO Meclis Başkanı Özakalın, “Nitelikli iş gücünün ve istihdamın önemini biliyoruz. Buna paralel olarak belediyelerin kalifiye iş gücü yetiştirilmesi noktasındaki çalışmaları da çok önemli… Bu anlamda Yakutiye Belediye Başkanımız Ali Korkut’un çabaları takdire şayandır. Güzel bir projede paydaş olmak, iş gücüne katkı sunmak bizleri de mutlu ediyor” diye konuştu.

Programda daha sonra konuşan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ise hedeflerinin; kadınların istihdam edilebilirliğinin artırılması, işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve işgücüne katılımlarının önündeki engellerin ortadan kaldırılması olduğunu ifade etti. Proje kapsamında 90 kadına tekstil alanında eğitim verilerek nitelikli hale gelmelerinin sağlanacağını dile getiren Başkan Korkut şunları söyledi; “Bu proje kapsamında kadınlarımız girişimcilikle ilgili eğitim alacaklar. İş kurmayı planlayanlara danışmanlık desteği sağlanacak. Aileler de kadının çalışmasıyla ekonomik olarak rahatlayacak. Kendine güvenen ve sosyal güvencesi olan bir anne modeli çocuklar için hem eğitici hem de vizyon geliştirici olacaktır. Buna paralel olarak belediyemiz de, ‘2015-2019 Stratejik Planı’nda kadın istihdamı konusunda hedeflediği sonuçlara ulaşarak kurumsal kapasitesini artıracaktır.”

Projenin amaçlarına ulaşılmasının ardından beklenen sonuçlar ise şu şekilde öngörülüyor;
90 kadına 360 saatlik Düz Dikiş Makineci mesleki eğitiminin verilerek nitelikli hale getirilmesi ve sertifika alması bekleniyor. Eğitimi başarı ile bitiren kadınlardan en az 10 tanesinin projenin ardından ilçemizdeki tekstil işletmelerinde ara eleman olarak istihdam edilmesi, girişimcilik eğitim alacak kadınlardan iş planı hazırlama danışmanlığından yararlanması, projeden sonraki 2 yıl içinde iş kurma danışmanlığı alarak girişimci kadınlar olması hedefleniyor.