ETSO Meclis Başkanı Özakalın; “Kosgeb Destekleri İyi Bir Fırsat”

30 Eylül 2016

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından verilen, ‘2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği’nin, üretim kapasitelerini artırmak isteyen firmalar için iyi bir fırsat olduğunu ifade etti.

KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve İmalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelerin, yerli ve yeni makine-teçhizat alımlarında kullanacakları krediye faiz desteği uygulayacağını ifade eden ETSO Meclis Başkanı Özakalın, program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limitinin 1 milyon 500 Bin TL olduğunu belirterek, 300 Bin TL’lik kredi faizinin tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını söyledi. İlk 6 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay taksitli kredinin programda yer alan,  Akbank, Denizbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Yapı Kredi Bankası aracılığıyla kullandırılacağını kaydeden Özakalın, teminat sıkıntısı çeken işletmelerin bu sorunlarının giderilmesi amacıyla da Kredi Garanti Fonu’nun de programda yer alacağını dile getirdi.

Özakalın ayrıca, KOSGEB’in 2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği için işletmelerin başvurularının 19 Eylül 2016 tarihi itibariyle internet üzerinden alınmaya başlandığını ve 3 Ekim 2016’nın başvuru için son gün olduğunu sözlerine ekledi.