ETSO ve ETB üyelerine, “Devlet Destekli Alacak Sigortası” anlatıldı

2 Ağustos 2019

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) yaşadığı riskleri ortadan kaldırmak için hazırlanan Devlet Destekli Alacak Sigortası iş adamlarına anlatıldı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Erzurum Ticaret Borsası’nın (ETB) birlikte düzenlediği bilgilendirme toplantısı ETSO Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Halk Bankası Genel Müdürlüğü Ticari Alacaklar uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası  ve Ticaret Borsası ve üyelerine, KOBİ’lerin finansal anlamda yaşadığı risklerin ortadan kaldırılması için geliştirilen,  “Devlet Destekli Alacak Sigortası” hakkında slayt eşliğinde bilgilendirmelerde bulundu.

Halk Bankası Ticari Alacaklar Uzmanı Gürsoy, özellikle Ticari Alacak Sigortası kapsamında devlet destekli sistemin işleyişine dair kararın, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesinden sonra, KOBİ’lerin ticari alacak sigortası kapsamındaki risklerinin etkin şekilde koruma altına alınmasının amaçlandığını ifade etti.

Uzman Gürsoy ayrıca, Kredi Sigortası Genel Şartları, Risk Yönetimi, Tahsilat, Tazminat, Risk Analizi, Azami Kredi Limitleri, Teminat Oranları ile Hasar Süreci hakkında da üyelere detaylı bilgi verdi.