ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik; “Terör, Bin Yıllık Birlikteliğimizi Bozamayacak”

22 Ağustos 2016

Van, Bitlis, Elazığ ve Gaziantep’te son bir hafta içerisinde yaşanan terör saldırılarını lanetleyen Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, terörün Türk milletinin bin yıllık birlikteliğini yıkamayacağını vurguladı.

Terör saldırılarının, 15 Temmuz’daki darbe girişiminde iradesine sahip çıkan ve ülkeyi karanlık güçlerin kontrolündeki hainlere teslim etmeyen Türk milletini hedef aldığını ifade eden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, bu insanlık dışı saldırıları gerçekleştirenlerin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarını söyledi.  Terör örgütlerinin döktükleri kanda boğulacaklarını dile getiren Başkan Yücelik şu ifadeleri kullandı; “Dünyanın neresinde ve adı ne olursa olsun bütün terör örgütleri masum insanların canını yakıyor. Terörü çıkaranlar, onları destekleyenler ve bu örgütlerin yaptıklarına ses çıkarmayanlar, terörle yıllardan beri mücadele veren ülkemizdeki birlik ve bütünlüğü bozmak için daha büyük oyunlar oynamaya, çok daha fazla can yakmaya çaba gösteriyor. Ancak her türlü farlılıklarına rağmen bin yıldır birlikte yaşayan Türk milletini bundan sonra da yıkamayacaklar. Terörü yaşatanlar ve ona destek verenler her zaman karşılarında büyük Türk milletini bulacaktır.”

Ülkeyi kaosa sürüklemek için yapılan darbe girişiminden sonra insanların birbirine daha sıkı bağlandığını ve şer odaklarına karşı birlikte göğüs gerdiğini kaydeden Başkan Yücelik, “Ülkemiz ve milletimiz üzerinde hain planlar kuranlara Allah fırsat vermedi. İnşallah birlik ve bütünlüğümüzü koruduğumuz sürece böylesi alçakça saldırıları gerçekleştiren mihraklar ve onların maşası terör örgütleri bundan sonra da birliğimizi, dirliğimizi yıkmaya muvaffak olamayacaktır. Bir kez daha yaşanan terör olaylarında hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, milletimize ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum” dedi.