ETSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI YÜCELİK; “CUMHURİYETİN KAZANIMLARI VAZGEÇİLMEZ DEĞERLERİMİZDİR”

28 Ekim 2018

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Cumhuriyetin ilanının 95’inci yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin kazanımlarının Türk milletinin vazgeçemeyeceği değerler olduğunu ifade etti.

Cumhuriyetin, egemenliğin kaynağının millet olduğunu ilan eden ve vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini devletin teminatı altına alan bir rejim olduğunu kaydeden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, “Cumhuriyetimiz, 95 yıl önce ilan edildiğinden bugüne kadar millî birlik ve beraberliğimiz açısından da birleştirici ve pekiştirici olmuştur. Geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz şunu iyi bilmelidir; büyük fedakarlıklarla, kan ve gözyaşı dökerek, ölüm-kalım mücadeleleri verilerek kurulan Cumhuriyetimizin temellerinde, binlerce şehidin, binlerce gazinin hakkı vardır. Dün atalarımızın savunduğu o hakları gelecekte de gençlerimiz kanı ve canı pahasına savunacaktır. Cumhuriyetin tüm kuşakları, bu görevin bilinci içinde, kendilerine bırakılan emaneti daima koruyacaklar, Türkiye Cumhuriyeti’ni Atatürk, silah arkadaşları ve şehit ve gazilerimizin emaneti ilelebet yaşatacaklardır. Cumhuriyetimizin kazanımları asla vazgeçemeyeceğimiz değerlerimizdir” dedi.

Yücelik mesajının son bölümünde, 95 yıl önce bağımsızlığımızın temellerini atan ruh ve karakterin bugün de dimdik ayakta olduğunu belirterek şunları ifade etti;

“Bu vesileyle, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, her karış toprağı kanla sulanmış bu vatan için kendilerini feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum.”