ETSO’da, “Sağlıklı Beslenme Ve Obezite” Semineri

31 Aralık 2015

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü stajyer diyetisyenleri, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO), üyelere ve personele, “Sağlıklı Beslenme ve Obezite” konulu bir seminer verdi.

ETSO Meclis Salonu’nda düzenlenen seminere, stajyer diyetisyenler; Abdullah Aksoy, Çağla Helvacı ve Kübra Esenceli konuşmacı olarak katıldı. AÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi, Diyetisyen Handan Akalın nezaretinde düzenlenen seminerde, ilk olarak obezitenin tanımını yapıldı. Beslenme alışkanlıklarının kazanılmasında aile ve okuldaki eğitimlerin büyük önemi olduğunu belirten genç diyetisyenler, öğün atlama, şeker, tuz ve yağ içeriği yüksek yiyecek-içecek tüketiminin hatalı beslenme alışkanlıklarının başında yer aldığını ifade ettiler.

Çocuk ve gençlerin sahip olduğu yanlış beslenme alışkanlıklarının, önemli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğine dikkati çeken diyetisyenler, çocukluk dönemindeki hatalı beslenme uygulamalarının; yüksek tansiyon, kalp ve obezite gibi hastalıklar için temel risk faktörü oluşturduğunu dile getirdiler.

Diyetisyenler, katılımcıların ilgiyle takip ettiği seminerin sonunda kendilerine yöneltilen soruları cevaplandırdılar.