ETSO’dan açıklama; “Firma Erzurum merkezli değil”

21 Aralık 2017

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanlığı, bazı askeri birliklere ihale sonucu verdiği et ürünlerinde at etine rastlanan firmanın, Erzurum firması olmadığını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak ETSO’dan yapılan açıklamada, Milli Savunma Bakanlığı Erzurum İç Tedarik Bölge Başkanlığı’nca 8 Ekim 2015 tarihinde yapılan et ihalesini kazanan firmanın, Erzurum Ticaret Sicili Müdürlüğü’ne kayıtlı olmadığı belirtilerek, buna rağmen bazı basın yayın organlarında yer alan, “Erzurum merkezli bir firma” şeklindeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığının altı çizildi.

Konunun Erzurum’la ilgisinin sadece, Milli Savunma Bakanlığı’nın ihaleyi Erzurum İç Tedarik Bölge Başkanlığı’na yaptırması olduğunun kaydedildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bu tür ihalelere ülke genelinde birçok firma katılıyor. Söz konusu ihaleyi de Erzurum’la hiçbir alakası olmayan bir firma kazanmış ve tedariği yapmıştır. Kaldı ki zaten firmanın ismi ve merkezinin nerede olduğu birçok açıklamalarda belirtilmiştir.”

ETSO LOGO