ETSO’dan, Prof. Demirdöğen’e Tebrik Ziyareti

26 Aralık 2016

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Yönetim Kurulu üyeleri Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreterliği görevine atanan Prof. Dr. Osman Demirdöğen’e tebrik ziyaretinde bulundu.

ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Hasan Akal, Şevket Demir, yönetim kurulu üyeleri; Engin Çimen, Dr. Serdar Kömeç, Hüseyin Polat, Muharrem Özdemir ve Genel Sekreter Av. Harun Delibaş’la, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen’i makamında ziyaret eden Meclis Başkanı Saim Özakalın, yıllarca ETSO’da ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’nde (ABİGEM) birlikte çalıştıkları Demirdöğen’in KUDAKA Genel Sekreterliği’ne atanmasından duydukları memnuniyeti ifade etti.

Özakalın şunları söyledi; “Uzun yıllardan bu yana Erzurum’da yaşayan, aldığı görevler ve Atatürk Üniversitesi’ndeki akademik görevi sebebiyle şehrin ve bölgenin ekonomik yapısını en doğru şekilde analiz eden ve yaşanan sorunları çok iyi bilen değerli hocamızın bu göreve atanması bizleri sevindirdi. Ajansın sorumluluk alanındaki Erzurum, Erzincan ve Bayburt’ta KUDAKA’nın etkinliğinin daha da artacağına ve devlet desteklerinin daha rantabl ve şehirlere azami katma değer sağlayacak projelere yönlendirileceğine inanıyoruz. Biz ETSO olarak, ilimiz ve bölgemiz için doğru adımlar atılması yönünde her zaman KUDAKA’nın çalışmalarına katkı sunmaya devam edeceğiz.”

Ziyaretten mutluluk duyduğunu belirten KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen de, Erzurum’da üstlendiği her görevde ETSO’nun desteğini yanında hissettiğini dile getirdi. KUDAKA’da üstlendiği sorumluluğun bilincinde olduğunu, ekibiyle de bu sorumluluk bilinciyle Erzurum, Erzincan ve Bayburt için mesai harcayacağını vurgulayan Genel Sekreter Prof. Dr. Demirdöğen, faydalı işler yapmak ve sorunların çözümü için istişarenin ve ortak aklın önemine inandığını söyledi.

Ajansın sorumluluk alanındaki illerde kalkınma hedeflerini yakalamanın, ihtiyaçları karşılayacak akılcı proje ve programlarla mümkün olduğunu kaydeden Demirdöğen, “Bize düşen; kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışıp kaliteli projeleri destekleyerek şehirlerimize ekonomik anlamda ivme kazandırmak. Bu anlamda iş dünyamızın temsilcilerinde de gerekli desteği alacağımıza eminim. Ajansımızın etkinliğini artırmak için el birliği ile daha çok çalışıp girişimcilerimizin önünü açacağız, ufkunu genişleteceğiz” diye konuştu.

kudaka-ziyaret