ETSO’dan üyelerine yeni bir hizmet

22 Mart 2018

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), şirket kurmak isteyenlere sağladığı hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Artık şirket kuruluşlarındaki defter tasdikleri de Ticaret Sicili Müdürlüğü’nde yapılabilecek.

İş dünyasına daha kaliteli hizmet sunmak adına çalışmalarını sürdüren ETSO, şirket kuruluş işlemlerini daha hızlı bir biçimde gerçekleştiriyor. ETSO, ‘Şirket Kuruluş Sözleşmesinin Ticaret Sicili Müdürlüklerinde İmzalanması Hakkındaki Tebliğde yapılan değişikliğin yürürlüğe girmesinin ardından, yeni bir hizmeti daha üyelerine sunmaya başladı. Vergi Dairesi, SGK, Noter ve bankalara gitmeden bütün işlemleri Ticaret Sicili Müdürlüğü’nde çözebilen ETSO üyeleri, şimdi de şirket kuruluşlarındaki defter tasdikini Oda’da yaptırabilecek. Böylelikle; daha önce birkaç günde tamamlanan şirket kuruluş işlemleri, yaklaşık 1 saat içerisinde tamamlanabilecek.

“SÜRE KISALIYOR, MALİYET AZALIYOR”

Üyelerin hızlı ve kaliteli hizmete erişmesine büyük önem verdiklerini ifade eden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından sunulmaya başlanan hizmetler sayesinde zaman tasarrufunun yanı sıra kuruluş maliyeti işlemlerinin de yüzde 50 oranında azaldığına söyledi.

Devletin, iş dünyasının istifadesine sunduğu ve işlemleri kolaylaştıran her çalışmayı yakından takip ettiklerini dile getiren Başkan Yücelik, “Üyelerimize, özellikle şirket kuruluşu ve diğer Ticaret Sicili işlemlerine yönelik hizmetlerimize her geçen gün bir yenisini daha ekliyoruz. Daha önce 4-5 farklı kuruma gidilerek, 7-8 prosedür uygulanarak ve farklı hizmet bedelleri ödenerek yapılan işlemlerin tamamı artık odamızda yapılacak. Bu şekilde üyelerimiz hem zaman ve hem de maliyet tasarrufu sağlayacak” diye konuştu.

Prosedürlerin ve maliyetlerin azaltılmasının olumlu geri dönüşlerinin olduğunu kaydeden Başkan Yücelik, Oda hizmetlerinde üyelerin işlerini kolaylaştıracak her türlü uygulamaya kısa sürede adapte olduklarını da sözlerine ekledi.

ETSO Ticaret Sicili Müdürü Hakan İnanlı da, işlemlerin aksamadan yürütülmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, üyelerin kolaylaşan hizmet uygulamalarından memnuniyet duyduğunu söyledi.