Gümrük Vergilerinin Askıya Alınması Uygulaması

31 Ocak 2018

Sayın Üyemiz;

TOBB’dan Odamıza gelen yazıda; hammadde ve yan mamul niteliğindeki sanayi ürünlerine ilişkin her yıl 1 Ocak ve 1 Temmuz tarihlerinde yürürlüğe girecek şekilde yapılan askıya alma, üretimi tüketimi karşılamayan ürünlerde ise tarife kontenjanı başvurularının, ülkemiz temsilcilerinin de yer aldığı bir toplantıda Avrupa Komisyonu tarafından müzakere edilerek karara bağlandığı belirtilmiştir.

Bahsi geçen ürünlerin yer aldığı 4 adet listenin bulunduğu, bu listelerdeki ürün grupları ile ilgili sanayicilerimizin tarife kontenjanı açılması, gümrük vergilerinin askıya alınması veya askıya alma listesinden çıkarılması ile ithal lisansları hakkındaki başvurularını gerçekleştirmeleri talep edilmektedir.
(https://www.tobb.org.tr/Sayfalar/Detay.php?rid=2611&1st=DuyurularListesi) kısmından ulaşılabilmektedir.

Saygıyla Duyurulur…