Hong Kong Kuşak ve Yol Zirvesi

18 Temmuz 2019

TOBB’dan gelen 08.07.2019 tarih ve 7247 sayılı yazı;

İlgi : Ticaret Bakanlığı’nın 02.07.2019 tarihli ve 45644316 sayılı yazısı.

İlgide kayıtlı yazıda, Hong Kong Ticaret Ataşeliğinden alınan yazıya atfen, Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC)
Hong Kong Özel İdare Bölgesi Hükümeti ve Ticareti Geliştirme Konseyi tarafından bu yıl dördüncüsü 11-12 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek “Kuşak ve Yol Zirvesi” kapsamında, ÇHC’nin 2013 yılında
uygulamaya koyduğu “Bir Kuşak Bir Yol” inisiyatifi güzergâhındaki ülkelerin resmi ve özel sektör
temsilcilerinin katılımları ile tertip edilecek sempozyumun yanı sıra çeşitli temalarda paneller ve ticari
eşleştirme programlarının düzenlenmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Hong Kong Ticaret Ataşeliğimizden, ilgili İdareler tarafından daha evvel 11 Ağustos 2019 olarak duyurulan zirve katılım başvuru tarihinin, 7 Temmuz 2019 olarak revize edildiği, ancak anılan Ataşeliğimiz aracılığıyla söz konusu başvurunun 27 Temmuz 2019 tarihine kadar yapılabilmesinin mümkün olduğu ifade edilmektedir.

Diğer taraftan, Zirve çerçevesinde gerçekleştirilecek ticari eşleştirme programında, bilhassa proje finansmanı arayışında olan enerji ve altyapı yatırımlarının fon kuruluşları ile bir araya getirilmesinin hedeflendiği vurgulanmakla birlikte, Zirveye katılım durumuna bakılmaksızın, ekte bilgileri paylaşılan web portalında proje finansmanı arayışında olan tüm şirketlerin “Türkiye” başlığı altında proje detaylarını yayımlatma olanağı bulunduğu kaydedilmektedir. Ayrıca, katılım bedeli ve 2018 yılına dair program da Zirveye dair fikir oluşturulabilmesi açısından ekte iletilmektedir.

İlgili Üyelerimize Duyurulur.

EK-İncelemek İçin Tıklayınız