İl Profili Çalışmasında, “Tarım Ve Hayvancılık” Gündemi

22 Haziran 2016

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından başlatılan, “Erzurum İl Profili ve Yakın Projeksiyonu” çalışmasıyla ilgili toplantılar devam ediyor.

Erzurum’un tarım ve hayvancılık profilinin ele alındığı ikinci toplantı, ETSO Yönetim Kurulu Salonu’nda, Meclis Başkanı Saim Özakalın başkanlığında gerçekleştirildi. ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şevket Demir, Tarım İl Müdürü Osman Akar, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri, ilgili kamu kurumları, sivil toplam kuruluşları ve sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, ‘çiftçilerin üretim şekilleri’, ‘tarım ve kırsal kalkınma desteklerinden faydalanma’ ve ‘tarım stratejileri’ gibi konular değerlendirildi, özellikle kırsal kesimin üretime devam etmesi için yapılması gerekenler dile getirildi.

Toplantı, ilgili kurum ve kuruluşların, yürüttükleri faaliyetlerle ilgili soru-cevap şeklinde devam etti. Toplantı sonunda katılımcıların görüş ve önerileri alınarak, bir sonraki toplantı için konu başlıkları belirlendi.