2 Temmuz 2018

Sayın Üyemiz; İran İslam Cumhuriyeti – Maku Free Zone Organizasyon’dan gelen yazı…

Maku Serbest Bölge , İran’ın Kuzey Batı’sında yaklaşık 500.000 Hektarlık alanda kurulmuştur, Stratejik konuma sahip olan Maku Serbest Bölgesi Türkiye – İran Arasında Gürbulak – Bazergan sınır kapısı vasıtasıyla Günlük Bin Tır’dan fazla iki Ülke ve Avrupa piyasası için Özel Geçit olarak İran’ın en büyük Kara limanı sayılmaktadır . Bölgemiz Karayol olarak Asya ve Avrupa arasındaki bağlantıdır. Ticari ve Transit konusunda ciddi ve Önemli indeks taşımaktadır .

Az mesafeyle Fars Körfezini, Mersin limanı vasıtasıyla Akdeniz Ve Trabzon limanı vasıtasıyla Karadeniz arasında Bağlantı kuran Maku Serbest Bölge, Özellikle Lojistik konusunda Ekonomik tasarruf açısından Doğu ve Batı’da deniz ticaretine Rakip olarak Şüphesizlik birakmıştır . Maku serbest bölge ile Türkiye arasındaki yoğun ticaret, ilişkileri ve ülke ile olan ticaret hacmi, Bazargan’ın İran’daki en aktif kara sınırlarından biri olmasını sağlamıştır.

Ayrıca Bölgenin Tebriz sanayisine yakınlığı , Türkiye- Azerbaycan Komşuluğu ve Kafkasya’ya Bağlantısı , Önemli ekonomik kapasiteye sahip olması , Destekleyici özel yasalar , Türk Yatırımcılar – işadamlarına ve kardeşlerimize önemli fırsatlar sağlamıştır.

Maku Serbest Bölge İran İçin odak noktalarıdır:

✓ Maku – Türkiye İşadamları arasında , ekonomik aktivistler ile işbirliği ve etkileşimin genişletilmesi.
✓ İran ve Türkiye arasındaki Transit ve Ticaretin Geliştirilmesi.
✓ Komşu ülke ekonomisiyle iki yönlü, bilge ve müreffeh bir bağı güçlendirmek.
✓ İki Ülke Arasındaki Endüstriyel, Kültürel, Turizm ve Ticari İşbirliği Artırmak.
✓ Karşılıklı Mutabakat Muhtıra İmzalanılması .

İran – Türkiye arasındaki ticaretin hızla gelişmesini sağlamak ve bölgesel işbirliğini artırmak amacıyla, Maku Serbest Bölge Organizasyon tarafından 17-20 Temmuz 2018 İran- Maku ve Komşu Ülkeler iş birlikleri – Ortaklık- Kabiliyet ve Üretim güçleri Fuarı Maku Serbest bölge Fuar ve kongere merkezinde gerçekleştirilecek. Sizleri ve Türk İş adamlarını Fuarımızda görmek bizi onurlandıracaktır.
Saygılarımızla..

Belirtilmiştir. İlgili üyelerimize duyurulur.