İzmir Avrupa Gençlik Forumu Başvuruları Başladı

12 Ekim 2015

AB Bilgi Merkezlerinin bulunduğu Türkiye’nin 20 farklı ilinden gelen 120 üniversite öğrencisi, AB Türkiye Delegasyonu temsilcileri, basın ve akademik camia temsilcileri ile birlikte 21-24 Ekim tarihleri arasında İzmir’de Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından mülteci olmak, kimlik ve haklar temalı 9.Avrupa Gençlik Forumu düzenlenecektir.

İlk gün için katılımcılar arasındaki iletişimi güçlendirmek amacıyla Çoksesli Koro Eğitimi ve Drama Eğitimi hazırlanmıştır. İkinci gün Temel Haklar, Göç Olgusu ve Mültecilerin Entegrasyonu, AB Bakış Açısıyla Mülteci Krizi gibi konularda avukat, akademisyen ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yapacağı sunumlar ve interaktif atölye çalışmaları sonrasında, son gün mültecilerden temsilciler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler ve sosyologların katılımı ile profesyonel moderatör eşliğinde 21 ilden 120 öğrencinin şekillendireceği bir tartışma ortamı oluşturulacaktır.

Türkiye ve Dünya’nın en güncel sorunlarından biri olan Mülteci Krizinin tartışılması ve bu konudaki AB politikalarının  aktarılması için planlanan bu etkinliğe Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi olarak, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nde öğrenim gören 6 üniversite öğrencisi ile foruma katılım sağlanacaktır.

Katılım için, başvuru formunun doldurularak, en geç 15 Ekim 2015 Perşembe günü saat 17:00′a kadar, elifnur.terzioglu@erzurumtso.org.tr ve erzurumabbm@hotmail.com adresine mail olarak gönderilmesi gerekmektedir.

Not-1) Ulaşım, konaklama ve yemek masrafları tarafımızca karşılanacaktır.

Not-2) Daha önce AB Gençlik Forumu’na katılmış olan öğrencilerin başvuruları kabul edilememektedir.

Not-3) İyi derecede Türkçe veya İngilizce Konuşma bilgisi olan mülteci öğrencilerin de başvurusu kabul edilecektir.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ.

Erzurum dışındaki illerde öğrenim gören öğrenciler için Başvuru Noktaları:

ANKARA için
Türkiye Odalar Borsalar Birliği AB Bilgi Merkezi, sinem.kaya@tobb.org.tr

ANTALYA için
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi, aolcayto@atso.org.tr

BURSA için
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi, aaltan@btso.org.tr

DENİZLİ için
Denizli Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi,  aysegul@dso.org.tr

DİYARBAKIR için
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi, mngunes@dtso.org.tr

EDİRNE için