İzmir Bergama Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi Hk.

17 Kasım 2020

Tarımda üretilen ürünlerin katma değerini yükseltmek ve ihracata  yönelik  üretim  yapmak amacıyla İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri ortaklaşa ilimizde Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Yönetmeliği çerçevesinde Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri kurmak için yola çıkmıştır.

Söz konusu projeler Tarım ve Orman Bakanlığımız uhdesinde yürütülmekte olup, Cumhurbaşkanlığı Eylem Planları içerisine girmiş bulunmaktadır.

İlk projemiz olan “Dikili Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi”, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak 07.11.2019 tarihinde 21 sicil numarası ile tüzel kişilik kazanmış ve hızlı bir şekilde çalışmalarına devam  edilerek  yatırımcılara  parsel tahsis aşamasına başarılı bir şekilde gelinmiştir.

Bergama ilçemizde ise süt sığırcılığı ihtisas konusunda başlattığımız projenin ismi “Bergama Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi” dir. Projenin Bergama İlçesi Alibeyli Mahallesinde yaklaşık 2.850.414 m2 alan üzerinde kurulması hedeflenmektedir.

Projemiz, İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Bergama Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası ortaklığındaki Müteşebbis Heyet tarafından yönetilecektir.

Bergama Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi projesi ile modem­ teknolojik barınaklarda süt sığırcılığı ve buna bağlı süt üretiminin yanı sıra damızlık düve yetiştiriciliği yapılması da planlanmaktadır. Ayrıca alan içinde planlanacak sanayi parselleri ile işlenmiş süt ve süt ürünleri konusuna uygun sanayi tesislerinin kurulması amaçlanmaktadır.

Bergama Süt TDİOSB projesi ile bölgede süt sığırcılığı faaliyetleri ile buna bağlı süt ve süt ürünleri sanayisinin gelişimi planlanmaktadır. Proje kapsamında özellikle modern tesislerde süt verimi yüksek kültür ırklarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca, bu proje ile damızlık düve yetiştiriciliği yapan büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması , ülkemizin ihtiyaç duyduğu damızlık gebe düvelerin yurt içinden karşılanması, süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması, sermayenin ülke içerisinde kalmasını sağlayacak şekilde damızlık düve yetiştiriciliği yapılacaktır. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye, gerçek ve tüzel kişi üreticilerin, bireysel veya bir arada yapacakları (tüzel kişilik ortaklıkları), projeli sütçü veya kombine saf ırk damızlık düve üretimi ve ticari gebe düve satışı için sağlık sertifikasına sahip işletmeler kurulması amaçlanmaktadır.

Kuruluşuna hazırlandığımız Bergama Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili daha detaylı bilgiler yazı ekinde bulunan tanıtım sunumunda verilmiştir. Söz konusu projemizde yatırımcı olmak isteyenler ihtisas konusuna uygw1 modem teknolojik barınaklarda süt sığırcılığı yatırımı veya sanayi tesisi yatırımı yaparak bu ayrıcalıklı TDİOSB proje alanında yer alabilecektir. Ekte sunduğumuz süt sığırcılığı yatırımı için üretici taahhütnamesi ve/veya sanayi parseli yatırımcı taahhütnamesini üyelerinizle paylaşarak onları bu proje hakkında bilgilendirebilir ve üyeleriniz de bu formları doldurarak ilk adımı atabileceklerdir. Üyelerinizin, taahhütnameleri doldurduktan sonra aşağıdaki adrese gönderebilirler. Bu taahhütnameler yatırımcıları yasal bir zorunluluk altına bırakmayacak olup, başvuru niteliğindedir. Bergama Süt TDİOSB’nin kuruluş sonrasında belirlenecek tahsis şartlarına göre yatırımcılar devam kararı verebileceklerdir.

EKLER

Ek l: Tanıtım Sunumu Dosyası