Kız Kardeşim Projesi Hibe Programı

25 Kasım 2020

TOBB’den gelen yazıya istinaden;

Birliğimiz liderliğinde, kadınların ekonomik hayata katılım konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlendirilmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almalarının sağlanması amacıyla, Habitat Derneği ve Coca Cola Türkiye işbirliğinde Kız Kardeşim Projesi yürütülmektedir.

Kız Kardeşim Projesi kapsamında ikinci kez hayata geçirilen “Kız Kardeşim Hibe Programı”nda, sadece belirlenen pilot iller değil, 81 ilden seçilecek yeme-içme sektöründe yer alan 30 kadın girişimcinin desteklenmesi, ürettikleri lezzetlerin tanıtılması, görünürlük faaliyetlerinin ön plana çıkarılması ile sosyal ve ekonomik konumlarının güçlenmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında, yeme-içme sektörüne yönelik çalışan, halihazırda işletme sahibi olan kadın girişimcilerin işletmelerini geliştirebilmeleri için 29 kadın girişimci 25.000’er TL, 1 kadın girişimci de 40.000 TL jüri özel ödülü olmak üzere toplamda 765.000 TL’lik iş geliştirme hibesiyle desteklenecektir. Projeye ilişkin detaylı bilgi ve başvuru şartlarına https://kizkardesim.net/kiz-kardesim-hibe-programi/adresinden ulaşılabilecektir “Kız Kardeşim Hibe Programı”nın, Koordinatörü olduğunuz iliniz TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyelerine duyurulmasından memnuniyet duyulacaktır.

Üyelerimize duyurulur.