KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası

29 Nisan 2019

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız 16.04.2019 tarihli ve 34221550-622.01-4214 sayılı yazıda; KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasıyla ilgili bilgilendirmenin üyelerimize duyurulması talep edilmektedir.

‘’KOBİ’’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasının’’, Bakanlar Kurulu’nun 04/06/2018 tarihli ve 2018/11892 sayılı ‘’Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Ticari Alacak Sigortası Sunulmasını İçeren Devlet Destekli Sistemin İşleyişine Dair Kararı’’ile oluşturulan Devlet destekli bir sistem olduğu paylaşılmıştır.

Kuruluşundan itibaren en az iki yıl geçmişi olan, vergi ve SGK borcu olmayan ve risk değerlendirme kriterlerini sağlayan mikro ve küçük ölçekli firmaların, ticari alacak sigortasından faydalanabileceği belirtilmiştir.

Söz konusu sigorta, KOBİ’lerin yapmış olduğu herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlardan doğan borcun ödenmeme riskini teminat altına almayı amaçlamaktadır.

Bu kapsamda Halk Sigorta A.Ş 19.04.2018 tarihinde KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi ile ilgili Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi olarak T.C Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilmiştir.

Ticari alacak sigortası ile KOBİ’lerin, öngörülmeyen tahsilat problemlerine karşı korunması yoluyla finansal yapılarının güçlendirilmesi ve böylece asıl faaliyet alanlarına odaklanmalarının sağlanması amaçlanmıştır.

Söz konusu ticari alacak sigortası sistemi ile ilgili olarak detaylı bilgiye www.alacaksigortasi.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla.