Kolombiya’da Türk Çelik Ürünlerine Ek Gümrük Vergisi Getirilmesi

2 Nisan 2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı ve T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın yazılarına atfen, Kolombiya Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı’nın, 13 Mart 2019 tarihinde resmi gazetede yayımlanan 367 sayılı kararname ile Kolombiya’nın Serbest Ticaret Anlaşması imzalamadığı ülkelerden yapmakta olduğu çelik ürünleri ithalatına 2 yıl süreyle %8,5 ek gümrük vergisi getirdiği bildirilmektedir.

Yazıda, söz konusu kararın, kararnamenin resmi gazetede yayımlandığı gün itibariyle yürürlüğe girdiği belirtilmekte olup, kararnameye ilişkin detaylı bilgilere TOBB web sayfası (www.tobb.org.tr) “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş İmkânları/Ülke Duyuruları/Kolombiya” bölümünden ulaşılabilmektedir.