Koronavirüs Tedbirleri (Geçici/Süreli Düzenleme)

24 Haziran 2020

TOBB’dan gelen yazıya istinaden;

İlgi : 08.04.2020 tarihli, 3612 sayılı ve “Koronavirüs Tedbirleri (Geçici/Süreli Düzenleme)” konulu yazımız

İlgide kayıtlı yazımızla bildirilen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğünün 06.04.2020 tarih ve 23110 sayılı yazısı kapsamında Koronavirüs (COVID 19) salgınının yayılımının önlenmesi ve vatandaşlarımıza etkisinin en aza indirilmesini teminen Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen yetki belgeleri, Taşıma İşleri Organizatörleri Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen TİO belgesi, Demiryolu İşletmeciliği Yetkilendirme Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen DD belgesi ile Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik çerçevesinde düzenlenen TMFB belgesinin ilk defa verilmesi durdurulmuş ve yine yetki belgeleriyle ilgili bir kısım geçici düzenlemeler yapılmıştı. Bu defa, aynı genel müdürlükten alınan 12.06.2020 tarih ve 32284 sayılı yazıda, söz konusu salgınla ilgili Ülkemiz genelinde alınan tedbirler sonucu salgın sürecinin yavaşlamasıyla birlikte, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından daha önce alınmış bazı kararların gözden geçirildiği ve konulan bir kısım kısıtlamaların kaldırıldığı veya hafifletildiği belirtilmekte olup ilgide belirtilen yazımız kapsamında duyurulan uygulamanın yürürlükten kaldırıldığı bildirilmektedir.