Küba / 38. Uluslararası Ticaret Fuarı (FİHAV) – Sanal İş Forumu

25 Kasım 2020

TOBB’den gelen yazıya istinaden;

İlgi : Dışişleri Bakanlığı’nın 13.11.2020 tarih ve 31966880 sayılı yazısı.

İlgi yazıda, 38. Havana Uluslararası Ticaret Fuarı’nın (FİHAV), salgın şartları göz önüne alınarak, 8-9 Aralık 2020 tarihlerinde sanal bir iş forumu olarak gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, anılan etkinliğin Küba Dış Ticaret ve Yabancı Yatırım Bakanlığı (MINCEX), Ticaret Odası ve Dış Ticaret ile Yabancı Yatırımı Teşvik Merkezi’nin (ProCuba) işbirliğiyle düzenleneceği, Küba’ya yönelik yabancı yatırımlarla ilgili işlemlerin basitleştirilmesi amacıyla yakın geçmişte MINCEX bünyesinde ”Yabancı Yatırımcı için Tek Pencere” (VUINEX) merkezinin açıldığı ve söz konusu etkinlikte Küba’nın ticaret ve yatırım verilerinin de paylaşılacağı ifade edilmektedir. Yazıda ayrıca, etkinliğe şirket, hükümet ve basın temsilcilerinin iştirak edebilecekleri, tüm ayrıntılara ”http://foroempresarial.mincex.gob.cu” internet adresi üzerinden erişilebileceği, şirketler arası görüşmelerin de anılan internet sayfası aracılığıyla yapılabileceği, bu vesileyle 2021 Küba Yatırımlar Portfolyosu’nun da açıklanacağı ve Mariel Özel Kalkınma Bölgesi hakkında bir sunum gerçekleştirileceği bilgisine yer verilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.