Meksika Türk İhraç Ürünleri Fuarı

20 Şubat 2020

ÇOK İVEDİ

İlgi: Ticaret Bakanlığı’nın 13.02.2020 tarihli ve 82877844-454.09 sayılı yazısı.

Ticaret Bakanlığımızın ilgide kayıtlı yazısı ile, 17-20 Nisan 2020 tarihleri arasında Meksika’nın Meksiko şehrinde “Meksika Türk İhraç Ürünleri” fuarının Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizatörlüğünde düzenleneceği, söz konusu fuarın gerçekleştirilmesinin Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN ve Meksikalı mevkidaşının iki ülke arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik ortak kararlılıklarının bir ifadesi olduğu, fuar açılışının Sayın Bakanlar tarafından gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Meksika’nın dünyanın 11’inci büyük ekonomisi olması, dış ticaret bakımından  ülkemizin bölgede yoğunluklu ticari faaliyet gösterdiği ülkelerden birisi olmaması gibi unsurların bu ülkeyi Türk iş insanları için önemli bir cazibe odağı haline getirdiği, tarım ürünleri, petrol ürünleri, plastik, kauçuk, tekstil ve konfeksiyon, demir-çelik, iklimlendirme, elektronik, otomotiv yan sanayi, deniz taşıtları ve mobilya sektörlerinde bu ülkeye yapılacak ihracatın büyük bir potansiyel teşkil ettiği ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, ayrıca, Sayın Bakanların Türkiye-Meksika ticari ilişkilerinin sahip olduğu yüksek potansiyeli gerçekleştirme iradeleri göz önünde bulundurularak yukarıda bahsi geçen sektörlerde faaliyet gösteren firmalarımızın geniş katılımıyla bir fuarın sağlanmasında fayda olduğu bildirilmektedir. Bu çerçevede anılan fuara ve Meksika pazarına ilişkin olarak 19-21 Şubat 2020 tarihleri arasında Adana, Bursa, Gaziantep, İstanbul ve İzmir şehirlerinde tanıtım toplantılarının düzenleneceği bildirilmektedir.

Bilgilerini ve takvimi ekte sunulan il bilgilendirme toplantılarının ilgili üyelerinize duyurulması ile söz konusu toplantılara azami düzeyde katılım sağlanması hususunda gereğini rica ederim.

Saygılarımla…